Alles wat u moet weten over ontharen

Of het nu over onze wenkbrauwen of bikinilijn gaat, ontharen maakt al eeuwenlang deel uit van onze schoonheidsrituelen. Als we de evolutie van de beautytrends samen met de technologische vooruitgang bekijken, dan is het verbazingwekkend om vast te stellen hoeveel methodes we hebben ontwikkeld, gaande van oplossingen voor thuis tot volledige behandelingen in het schoonheidssalon. Dit is een overzicht van 's werelds populairste ontharingsmethodes, en hoe zij gaandeweg zijn ontwikkeld. Misschien ontdekt u tijdens het lezen nog interessante tips.

Scheren

Zelfs de Oude Egyptenaren gebruikten een vroege vorm van scheermesjes, gemaakt uit brons of vuursteen, waarmee ze hun lichaam glad en haarloos hielden. Het ging om een belangrijk statussymbool dat rijkdom vertegenwoordigde. Toen in de 20e eeuw de roklengte steeds korter werd, schoot het succes van scheren ook mee de hoogte in en ging het deel uitmaken van het schoonheidsritueel van zo goed als elke vrouw. Scheren is nog steeds enorm populair vandaag de dag, alhoewel het concurrentie kent. Zelfs de modernste scheermesjes en -apparaten veroorzaken nog vaak irritatie en het risico op sneetjes blijft bestaan. Het mag dan wel een handige en snelle techniek zijn, de snel terug groeiende haartjes zijn toch een groot nadeel, wat betekent dat u het vaker moet herhalen dan u lief is.

Ontharen met wax op suikerbasis

Waxen is een eeuwenoude methode om te ontharen, waarbij ontharen met suiker of de zogenaamde suikerwax een van de oudste vormen is. De Oude Egyptenaren, gekend voor hun unieke schoonheidstechnieken, gebruikten een mengeling van citroen, suiker en water die tot een siroop werd verwarmd. Zij brachten vervolgens een laag van het stroperige mengsel op de huid aan, lieten het even afkoelen en haalden het dan met een korte ruk van de huid.De brij trok het haar direct bij de wortel uit waardoor het veel minder snel ging terug groeien in vergelijking met scheren.Vandaag de dag bestaat er een veel gemakkelijkere manier om te ontharen met suiker. De Oriëntaalse Was van Veet heeft zijn inspiratie gevonden bij de oude recepten en bezorgen u een resultaat zoals in het schoonheidssalon, maar dan met het comfort van uw eigen woning. U hoeft zelf geen suikerwax samen te stellen. Het volstaat om de was in de microgolfoven op te warmen vooraleer u hem op uw huid aanbrengt. Hadden de Oude Egyptenaren Veet maar gekend!

Ontharingscrème

We associëren ontharen vaak met pijn, maar dat hoeft niet per se het geval te zijn. Epileren kan zelfs een leuke ervaring worden. Ontharingscrème is dan gelijk de meest pijnloze methode van al. De crème lost ongewenst haar op ter hoogte van de huid waarna een zachte huid overblijft. Ontharingscrème lijkt op het eerste gezicht een moderne ontharingstechniek, maar hij bestaat al duizenden jaren. Oude formules bevatten zelfs ingrediënten waarvan uw haren - figuurlijk dan wel - rechtop gaan staan, en dan hebben we het bijvoorbeeld over arseen en ongebluste kalk. Niet bepaald de meest huidvriendelijke bestanddelen, maar het bleek destijds te werken! Gelukkig hebben ontharingscrèmes een hele evolutie doorgemaakt en zijn ze veiliger geworden.

Zoals u kunt vaststellen, is ontharen door de eeuwen heen steeds in de mode geweest bij mensen die zich bewust waren van hun schoonheid. Het heeft ook een vooruitgang geboekt die met zijn tijd is meegegaan. Scheermesjes en scheerapparaten, suikerwax en ontharingscrèmes zijn opmerkelijk makkelijker in gebruik geworden. Welke methode u ook kiest, onaantrekkelijk haar verwijderen, is nog nooit zo makkelijk geweest.