Alternatieve redenen voor waxen

Talrijke vrouwen willen wegens schoonheidsredenen hun lichaamshaar harsen, en er bestaan natuurlijk veel argumenten om haarvrij door het leven te gaan. Ontharingstrends komen en gaan, maar andere aspecten blijven altijd dezelfde. Laten we in dit artikel eens bekijken welke argumenten er zijn om van een lekker gladde huid te genieten.

Hygiëne

Harsen (of waxen) doet je niet minder zweten, maar het heeft wel een invloed op de zweetgeur. De geur die bij het zweten veroorzaakt wordt komt wegens vetten en proteïnen die door bacteriën worden afgebroken, en omdat haar poreus is, kan het bacteriën en zweet absorberen. Wanneer je dit haar verwijderd, ontneem je de plekjes waar het zweet graag blijft hangen en verminder je dus ook de kans op zweetgeurtjes.

Voor het gevoel

Vele mensen vinden dat een haarvrij lichaam veel zachter en fijner aanvoelt. Dit kan zijn omdat het huid-op-huid contact dan beter is, maar ook gewoon omdat het gevoel van je kleren tegen je huid veel aangenamer is. Vaak ervaren we het tegendeel wanneer de haren nog stoppelig en kort zijn, en zoeken we de oplossing in scheren. Helaas begint de cyclus hier gewoon opnieuw. Als we kiezen voor waxen, worden de haartjes bij de wortel verwijderd in de plaats van een simpele scheerbeurt op het huidoppervlak. Harsen betekent dus dat je veel langer haarvrij blijft, en dat je haar nadien ook veel dunner en zachter zal terug groeien.

Sport

Atleten kiezen er vaak voor om hun lichaamshaar te verwijderen zodat ze betere prestaties kunnen leveren. Dit kan zijn vanwege het gemak tijdens het dragen van nauwsluitende lycra kleiding of om minder weerstand te krijgen van water en lucht. Het is misschien een raar idee dat alleen een paar haartjes zo veel invloed kan hebben, maar in een race kan het nét dat beetje verschil maken!

Ongeacht je reden om je lichaamshaar te verwijderen, is het belangrijk om de meest passende ontharingsmethode voor je lichaam te kiezen. Harsen en ontharingscrèmes bieden een wat langer resultaat, terwijl scheren wellicht sneller is. 

Of je nu glad wenst te zijn vanwege hygiëne, comfort of schoonheidsredenen: Veet heeft de oplossing.