Oksels Ontharen

De benen en de oksels zijn de lichaamsdelen die het vaakst worden onthaard. Beslis je om je oksels te ontharen, dan wil je dat wellicht regelmatig doen. Misschien zelfs elke dag. Dit is helaas niet aangeraden omdat de huid hierdoor geïrriteerd kan geraden, omdat de oksels erg gevoelig zijn.

Er bestaan verschillende methoden om de oksels te ontharen. Daarom hebben we de drie meest voorkomende methoden hieronder voor je opgesomd, en kan je zo beslissen welke optie het best bij je past.

 

SCHEREN

Scheren is zo goed als zeker de meest voorkomende ontharingsmethoden. Deze vorm van ontharen (d.i. het verwijderen van haar boven de huid) betekent dat je met een scherp mes over je huid gaat zodat de haartjes zo dicht mogelijk bij de wortel verwijderd worden. Dit kan af en toe een sneetje opleveren, zeker als je dagelijks scheert. Hoewel deze methode snel en gemakkelijk is, is ze zeker niet aan te raden voor mensen met een gevoelige huid, of mensen met haartjes die wat dikker zijn.

 

WAXEN

Waxen of harsen is een vorm van epileren (d.i. haar verwijderen vanaf de wortel). Als de haren vanuit de wortel verwijderd worden duurt het wel tot vier weken voordat ze terug groeien. Vroeger was waxen een methode die voornamelijk in schoonheidssalons werd uitgevoerd, maar vandaag kan je ook andere goede manieren vinden om gelijkaardige resultaten te behalen bij je thuis door koude of warme wax te gebruiken. Harsen doe je wel best wanneer je haar min. 2mm is en best langer als 5mm.

 

ONTHARINGSCRÈMES

Ontharingscrèmes lossen de proteïnen van de haren net onder de huid op en breken simpelweg af als de crème wordt afgewassen. Deze methode kan je tot vier dagen lang stoppelvrij houden, en de haren die terug groeien worden na een tijdje zachter dus merk je de nieuwe haargroei minder op. Deze methode kan net zo gemakkelijk zijn als scheren en je kunt het zelfs in de douche doen. Het wordt aangeraden om de crème eerst te testen op een klein stukje huid op een andere plek op je lichaam zodat je kunt zien hoe je erop reageert, voordat je het gebruikt op gevoelige gebieden zoals je oksels.

Het is dus duidelijk dat er verscheidene manieren zijn om je te ontharen, elk met hun voor- en nadelen. Het beste is dat je er enkele uitprobeert, en zo ontdekt welke methode (of een combinatie van methodes) het best bij je past.