Ontharen met Veet: de beste tips voor gladde benen

Wanneer de zomermaanden aanbreken en de vele barbecues, stranduitstapjes en festivals eraan komen willen we allemaal voldoende zelfvertrouwen hebben om die mooie, gladde benen te showen. Je benen ontharen is al iets, maar ze mooi glanzend en glad houden na het ontharen is een ander verhaal. Met enkele extra aandachtspunten kan je je zelfvertrouwen een zetje geven en je pronken met je gladde benen.

Voorbereiding

Wat je ook verkiest als ontharingsmethode, je benen goed voorbereiden op het ontharen is erg belangrijk. Aanbevolen is om eerst je benen te scrubben, om alle schilfers weg te halen en zorgen dat er geen dode huid op je benen terug te vinden is. Schenk extra aandacht aan ruwe delen van je benen zoals je enkels en knieën. Scrubben is erg goed, omdat het ingegroeide haartjes voorkomt en ervoor zorgt dat de wax zich zal binden aan de haartjes in plaats van dode huid, zodat je betere ontharingsresultaten krijgt. Overweeg een scrubgel of scrubhandschoenen in huis te brengen; die kun je gebruiken voor elk lichaamsdeel.

Watertemperatuur

Een extra tip is om steeds ervoor te zorgen dat de temperatuur van het water waarmee je je wast nooit te heet is. Dit verhoogt namelijk de kans op huidirritatie en uitdroging van je huid. Je moet uiteraard geen ijskoude douche nemen, maar een warme douche is reeds voldoende om de haarzakjes beter te kunnen bereiken, omdat de poriën dankzij het warme water goed open staan.

Ontharen

Er zijn veel verschillende methoden om je benen te ontharen, van scheren en waxen tot het gebruiken van ontharingscrèmes. Wanneer je kiest voor een ontharingscrème, lees dan voor gebruik de instructies goed door. Je mag de ontharingscrème niet te lang laten inwerken, omdat dit de huid kan beschadigen. Zorg er ook voor dat je de crème minstens 24 uur van tevoren test op een klein huidoppervlak, voordat je hem uitsmeert over de rest van je huid. Zo kun je zien of je allergisch bent voor de chemische bestanddelen in de crème, voordat je je benen ermee insmeert. Als je kiest voor scheren, vervang dan zeker regelmatig je scheermesje. Zo niet, loop je het risico een te bot mesje te gebruiken, wat geen mooie resultaten geeft. Waxen is ook een prima optie die je thuis kunt uitvoeren, zeker als je langdurige resultaten wenst. Bij harsen is het belangrijk de instructies goed te lezen en de wax nooit tot een hogere temperatuur te verwarmen dan wordt aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

Na het ontharen

Na het ontharen dien je je huid grondig te spoelen om alle achtergebleven resten van gel, wax of crème te verwijderen. Nu kan je ook even in het licht staan om te controleren of je geen stukje gemist hebt bij het ontharen. We weten best dat het geen pretje is om (veel te laat) te ontdekken dat je een stuk op je benen hebt overgeslagen bij het ontharen wanneer je net de deur uitgaat!

Hydrateren

Wie met droge benen te kampen heeft, kan eens overwegen een vocht inbrengende crème of lichaamsolie te gebruiken. Wees niet te zuinig en smeer je huid rijkelijk in, vooral op de extra droge plekken voor een goede verzorging. Doe dit bijvoorbeeld ook ’s avonds, dan kan de crème tijdens je slaap goed intrekken zodat je de volgende dag met zijdezachte benen kan opstaan!