Ontharen met zo min mogelijk pijn

Waxen kan pijnlijk zijn. Velen kiezen hierdoor dus voor scheren, waardoor alle voordelen van harsen verloren gaan. Natuurlijk hoeft harsen niet altijd pijnlijk te zijn, omdat na jarenlange ervaringen en ontwikkelingstechnieken er een manier ontstaan is waarbij harsen eigenlijk niet met zo veel pijn doet als je denkt. Veet vertelt het je hier!

Het juiste moment

Plan nauwkeurig het moment waarop je je benen wil harsen. Twee dingen moet je in acht nemen: de lengte van je haar en waar je je in je maandelijkse cyclus bevindt. Als je haartjes te kort zijn wax je ze beter niet omdat je dan eerder aan je huid trekt dan aan het haar. Daarnaast is je pijngrens het hoogst nadat je net je menstruatie gehad hebt (en het laagst daarvoor). Zorg dus dat je je ontharing goed plant!

Bereid jezelf voor

Harsen is niet alleen ter ontharing maar verwijdert ook dode huidcellen. Het is dus van belang om, indien mogelijk, de huid van je benen te scrubben voordat je gaat waxen, maar let op: doe dit best 24 uur voordat je aan de ontharing wil beginnen. Daarnaast kan je ook een warm bad nemen om je porien te openen. Zorg zeker dat je huid droog is wanneer je begint te ontharen omdat vocht de werking van wax kan aantasten.

De perfecte techniek

Wanneer je harst is het belangrijk om te blijven ademen. Onze natuurlijke reactie op pijn is om hard in te ademen, dus het is een goed idee om dat over te nemen van ons eigen lichaam. Trek de huid strak om de haartjes een gemakkelijke uitgang te bieden en adem diep in wanneer je de wax aanbrengt. Veet’s Koude Wasstrips hebben easy grip strips om de ontharing zo snel en makkelijk mogelijk te maken. Breng de strip aan en trek tegen de richting van je haargroei in terwijl je uitademt.

Zorg voor jezelf

Je huid zal net na het harsen extra gevoelig zijn, dus doe niets dat de huid mogelijk kan irriteren, zoals scrubben. Scrubben is ook overbodig, omdat waxen een gelijkaardige werking heeft. Daarnaast moet je hitte en agressieve deodorant best vermijden. 

Een minder heftig alternatief om je benen te ontharen is het gebruik van ontharingscrèmes. Deze zijn vooral gericht op degenen onder ons met een lagere pijngrens en lossen de haartjes op in de wortel. Op die manier kunnen ze makkelijker worden afgespoeld met de crème.

Houd dus zeker rekening met deze stappen, en werk toe naar de mooie benen die je graag wil hebben!