Ontharen voor de zomer

Ben je iemand die graag wat huid laat zien als de zonnestraaltjes erdoor komen, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je écht enkel huid ziet (en geen haar!). Nu het mooie weer er is en we nog op vakantie vertrekken, kan het lastig zijn om te bepalen hoe je je wil voorbereiden op zon, zee en strand.

Benen

Er zijn wellicht niet veel mensen die een volledig bedekkend badpak dragen, daarom is het belangrijk om te weten hoe je je benen mooi haarvrij kan houden voor de zonnige dagen. Tijdens de zomerdagen is het een goed idee om het scheermesje opzij te leggen en te kiezen voor een andere methode. Hoewel scheren wordt gezien als een snelle en gemakkelijke methode, kan je misschien ook een ontharingscrème overwegen. Ontharingscrèmes lossen de proteïnen in de haren op zodat de haren net onder de huid afgebroken worden. In vergelijking met scheren is dit een goede methode voor vrouwen die langer stoppelvrij willen blijven, omdat bij scheren de haartjes worden afgesneden. Als de crème het haar oplost, is de onthaarde huid veel zachter. Ook is een ontharingscrème makkelijk te gebruiken in de douche, net als scheren.

Oksels en Bikinilijn

Er is bestaat een enorme aanbod aan zwemkleding, in verschillende stijlen en pasvormen, dus kan het geen kwaad om dat in gedachten te houden wanneer je beslist hoeveel haar je eraf gaat halen. Je wilt natuurlijk niet dat je bikinilijn zo is getrimd dat je één bepaald bikinibroekje aankan maar dat bij een ander broekje de haren er onderuit piepen!

Ontharingscrèmes zijn een optie, maar de methode die hand in hand gaat met de zomer is waxen. Dit betekent echter dat je een tijdje je haartjes moet laten groeien, omdat harsen de beste resultaten oplevert wanneer de haartjes meer dan 5mm zijn (maar het kan uitgevoerd worden vanaf 2mm). Het haar blijft zo tot vier weken weg, waardoor je de tijd hebt om lekker met je benen te pronken zonder je meteen zorgen te hoeven maken over wederkerend haar.

Dit resultaat behalen betekent niet dat je veel geld moet spenderen in schoonheidssalons, omdat je het zelf thuis kan uitvoeren met koude waxstrips. De Koude Waxstrips van Veet zijn speciaal ontworpen voor de gevoelige lichaamsdelen zoals de bikinilijn en de oksels, en verrijkt met amandelolie en vitamine E die de huid nog eens glad en zacht maken!