Thuis ontharen

Thuis ontharen

Iedereen heeft lichaamsbeharing, maar op sommige plaatsen is het niet altijd even wenselijk! Ongewenst haar verwijderen is soms een dure en vervelende zaak. Dus waarom zou u niet gewoon genieten van het comfort en de privacy die uw woning biedt om zelf thuis te ontharen? Het kan een pak goedkoper dan in het schoonheidssalon en u hoeft achteraf niet buiten met een rood voorhoofd waar u uw wenkbrauwen hebt laten bijwerken of met plakkerige resten van een waxing!

Ontharing met was

Ontharen met was is een fantastische techniek om thuis uit te voeren en u behaalt met het grootste gemak het resultaat van het schoonheidssalon. Het kan echt gemakkelijk, vooral als u de vooraf met was behandelde strips koopt. Gewoon de strips opwarmen door ze tussen uw handen te wrijven, aanbrengen op de plaats die u wilt ontharen en vervolgens de strips met een korte ruk wegtrekken. De koude wasstrips van Veet zijn voorzien van een Easy Grip-lipje, dat ontworpen is om een glad resultaat te krijgen in één vlotte beweging. Ontharen met was kan wat pijnlijk zijn, maar u krijgt mooie resultaten omdat het haar tot aan de wortel wordt verwijderd. En u bent snel klaar met opruimen achteraf. Gewoon de strips in de vuilbak gooien en klaar. Veel vrouwen gebruiken deze ontharingsmethode voor de bikinilijn, de benen en om haartjes van de bovenlip te verwijderen. Als u uzelf eens echt wilt verwennen, dan kunt u overwegen om u een waxing-kit cadeau te doen. Net zoals in het schoonheidssalon werkt dit door de was te verwarmen tot een caramelachtige consistentie die u vervolgens op de huid aanbrengt en tot slot verwijdert door een korte ruk met de speciaal geweven strips. U krijgt hetzelfde zachte salon-resultaat.

Scheren

Dit is een veel gebruikte snelle oplossing om te epileren, maar wees gewaarschuwd, het haar begint meestal al na een dag of twee dagen opnieuw te groeien, aangezien alleen de haartjes ter hoogte van de huid worden afgeschoren. Dus misschien moet u een dag later al overnieuw beginnen. En als u niet voorzichtig bent dan zit u wel eens met een sneetje in uw huid of zelfs met ingegroeide haren die als afzichtelijke rode bobbels verschijnen. Dit gebeurt in het bijzonder in de schaamstreek. Het is ook een goed idee om voor het scheren een hydraterend product op de huid aan te brengen zodat het scheermesje beter glijdt.

Epileren met pincet

Epileren met het pincet is een heel nauwkeurige techniek waarbij u haar per haar verwijdert door ze uit te trekken met een pincet. Het kan een tijdrovende bezigheid zijn, maar het is een heel geschikte methode om uw wenkbrauwen terug vorm te geven of af te geraken van die enkele haren in uw aangezicht. Het is ook handig om andere ontharingsmethodes af te werken, bijvoorbeeld voor de haartjes die eventueel achterblijven na een waxing. Het haartje moet wel lang genoeg zijn met het pincet te kunnen vastgrijpen.

Ontharingscrème

Dit is een heel goede methode voor personen met een lage pijndrempel. De crème wordt op de huid aangebracht en werkt door het haar op te lossen tot een gelachtige substantie die vijf à tien minuten later kan worden weggeveegd. De nieuwe aangroei na het gebruik van ontharingscrème gaat trager en lijkt geringer dan na het scheren. Dit is omdat een mesje de haartjes in een puntje scheert, terwijl de crème het haar oplost tot op het huidoppervlak, met een zachtere afwerking en haar dat minder hard groeit.

Intense Light Pulse (IPL)

Veet heeft zijn eigen IPL-toestel dat heel geschikt is voor thuisgebruik. Het werkt door de groei van het haar in de wortel te stoppen met korte lichtimpulsen rechtstreeks op het haarzakje. De meesten mensen merken resultaat na zo'n 4 tot 5 keer het toestel te hebben gebruikt en zullen een duidelijk resultaat merken na een tiental behandelingen.

Met al deze verschillende opties, zijn er redenen te over om tijd en geld te besparen en voortaan thuis te ontharen.