Verschillende manieren van ontharen

Wie houdt er nu niet van gladde benen? Wat is nu eigenlijk de beste manier om ze zo glad mogelijk te houden. Er bestaan talloze mogelijkheden om je benen te ontharen. Je kan dit op je dooie gemak thuis doen, of je laat je verwennen in een schoonheidssalon door een specialiste, of je kan kiezen voor permanente ontharing. Hoe dan ook, een techniek voor iedereen bestaat er niet. Elk heeft een eigen voorkeur en methode die het best bij zich past. Ontdek dus in dit artikel welke manier van ontharen het beste bij je past.

Scheren

Scheren is een vaak voorkomende techniek, maar biedt niet bepaald de beste resultaten. Je zult je haartjes verwijderen binnen een paar minuten, maar je benen blijven droog en trekkerig achter. Je haar zal zelfs de dag nadien opnieuw beginnen groeien. Mensen die gehaast zijn zullen snel gebruik maken van deze methode, maar als je niet voorzichtig bent loop je risico op ingegroeide haartjes, rode bultjes of sneetjes.

Ontharingscrème

Veet staat bekend om de ontharingscrèmes die ze aanbiedt. Deze crème lost de eiwitten in het haar op, waardoor de haartjes loskomen van de haarzakjes wanneer je de ontharingscrème wegspoelt. Dit alles in gemiddeld tien minuten! Er zijn verschillende crèmes beschikbaar dus afhankelijk van je type huid kan je kiezen voor het product dat het best voor jou geschikt is. Zorg er zo voor dat je benen er geweldig uitzien door voedzame ingrediënten.

Harsen

Harsen is een andere methode die je zelf thuis kunt proberen. Er zijn veel schoonheidssalons die dit ook aanbieden, maar wanneer je het zelf thuis wilt doen zijn Veet’s koude waxstrips een goede optie. Ben je alsnog op zoek naar dat salongevoel? Dan kan het nieuwe Veet Spawax de uitkomst bieden.

IPL

IPL (Intense Pulsed Light) ontharing heeft een langduriger effect dan de meeste van de andere opties. De gemiddelde afname in haargroei is 54% op 3 maanden tijd, en 50% na je laatste behandeling. Als je kiest voor laserontharing moet je een deskundige behandelaar bezoeken om het gewenste effect te bereiken. IPL kan thuis gedaan worden als je over een IPL –apparaat beschikt. Het werkt met gericht licht, met een golflengte dat ervoor zorgt dat de haarzakjes onder je huid gedeactiveerd worden en vertraagt aanzienlijk de snelheid waarmee de haartjes weer terug groeien. IPL is niet voor iedereen geschikt (donkere huidskleur, licht haar) dus raadpleeg eerst een professional vooraleer je deze methode uitprobeert!

Kortom, er zijn verschillende manieren om beenhaar te verwijderen en iedereen zal zijn eigen voorkeur hebben. Welke manier werkt het beste voor jou? Misschien is het juist tijd om eens iets anders te testen? Hoe dan ook: zorg er altijd voor dat je het veilig en voorzicht aanpakt en de instructies leest op je ontharingsproduct om de beste resultaten te bereiken!