Warme, koude of oriëntaalse was?

Zoals u waarschijnlijk al weet, gebeurt waxen door het haar direct in de wortel te verwijderen met was die meestal is samengesteld op basis van hars, bijenwas en olie. Ontharen met was is een prachtige oplossing als u weinig tijd hebt. Als u voor het eerst gaat doen, dan kan ontharen met was u best een lastige opdracht lijken totdat u de techniek ontdekt die het best voor u werkt. Laat ons even de voor- en nadelen bekijken van koud, warm en oriëntaals ontharen met was. Tegen dat u klaar bent met lezen, gaat u zonder twijfel heel relax aan de slag met was!

Warm ontharen met was: voordelen

Warm ontharen met was gebeurt met gesmolten was die op de huid wordt uitgespreid. Zodra hij afkoelt, hecht de was zich vast aan het haar waarna u hem met een ruk van de huid trekt. Er wordt gezegd dat de warmte van de was ervoor zorgt dat de poriën openen en de haarfollikels losser komen te zitten waardoor het haar makkelijker los komt dan met koude wasstrips. Warm ontharen met was is ook heel geschikt voor mannen die meestal voller haar hebben met dikkere wortels. Een tweede keer was aanbrengen voor een goede ontharing is bij warme was zelden nodig.

Warm ontharen met was: nadelen

Het kan wat tijd in beslag nemen om de juiste consistentie te vinden wanneer we de was opwarmen. Evenzo kan een warme ontharing met was trager vooruitgaan dan oriëntaals of koud ontharen met was; om de eenvoudige reden dat de was moet afkoelen om zich aan de haren te hechten. Toch is de juiste temperatuur heel belangrijk om een afdoend resultaat te geven. Gelukkig vergemakkelijkt de Veet Easy Wax elektrische roller deze handeling door de was telkens op de juiste temperatuur te verwarmen. Met de roller van Veet spaart u misschien zelfs tijd uit. U hoeft immers de temperatuur niet te controleren, de was niet opnieuw op te warmen of te wachten tot de was terug afkoelt als hij te warm is. Als u voor een traditionele manier van ontharing met was kiest, dan moet u de was met een spatel aanbrengen. Dat kan lastig worden op kleinere plaatsen zoals de bikinilijn.

Koud ontharen met was: voordelen

Koude was is meestal op voorhand op de strips aangebracht. Deze strips zijn handig omdat morsen uitgesloten is en de strips gemakkelijk kunnen worden weggegooid na gebruik. Volgens sommige vrouwen is het eveneens een comfortabele manier om te epileren met was tijdens de warme zomermaanden. Er bestaat een ruim gamma aan wasstrips die bekend staan voor hun hydraterende eigenschappen en zij bestaan in verscheidene maten geschikt voor elk lichaamsdeel.

Koud ontharen met was: nadelen

Koud ontharen met was werkt niet altijd even goed op korte haartjes. Om deze reden moeten koude wasstrips soms opnieuw worden aangebracht als u de eerste keer haartjes hebt gemist. Herhaald ontharen met was kan voor een geïrriteerde en droge huid zorgen.Gelukkig bevatten de Veet Koude Wasstrips een voedend ingrediënt dat de huid kalmeert terwijl u onthaart. Het bevat zoete amandelolie die bekend staat voor haar verzachtende eigenschappen op de huid en wonderen kan doen op een gevoelige huid.

Oriëntaals ontharen met was: voordelen

Oriëntaals ontharen met was, ook bekend als suikerwas of Perzisch harsen, is een eeuwenoude methode om te ontharen zonder strips. De was vormt op de huid een laag die vervolgens tegen de groeirichting van het haar wordt afgetrokken. Oriëntaalse was lost op in water en kan gemakkelijk van de huid gereinigd worden. Dit type was droogt niet volledig waardoor er geen druppels gemorst worden wanneer het op de huid wordt aangebracht.

Oriëntaals ontharen met was: nadelen

Ontharing met oriëntaalse was kan pijnlijk zijn voor personen met een gevoelige huid.De dikke was is niet gemakkelijk te gebruiken, omdat hij eerst moet worden bereid. Het vraagt veel ervaring om dit type was goed te krijgen. Hij moet immers een tamelijk dikke consistentie hebben om goed te werken.

Elke ontharingstechniek met was heeft zijn voor- en nadelen. Ontharen met oriëntaalse was is omslachtiger, maar kan zeer efficiënt zijn. Ontharen met warme was werkt heel goed om dikker haar te verwijderen, maar neemt iets meer tijd dan ontharen met koude was. Zoals u ziet is er een keuze voor iedereen als het op ontharen met was aankomt.Zodra u weet welke methode het best voor u werkt, beschouw ontharen dan een als een manier om even wat tijd voor uzelf te nemen aan het eind van een hectische dag.