Wat zijn de verschillende Bikini Wax Stijlen?

Nu de zomer in het land is wordt het tijd om regelmatig na te denken over badpakken, bikini’s en hoe het eronder moet uitzien. De stijl die je verkiest is eigenlijk een persoonlijke keuze, en bij elke vrouw kiest een andere stijl. Dit artikel zal je helpen welke soorten bikini wax er zijn en geeft je enkele stijlideetjes mee om thuis uit te proberen. Allemaal met een knipoogje van Veet!

 

 

Bikini

De standaard bikini wax.  Bij deze stijl haal je simpelweg de haartjes weg die zichtbaar zijn tijdens het dragen van een bikinibroekje. Dus op je bovenbenen en net buiten je bikinilijn, maar ook aan de bovenkant van je schaamstreek zodat de haartjes niet boven je slipje uit komen.

 

 

 

Extended Bikini

Deze stijl haalt alle haartjes weg die bij een gewone bikini wax ook verwijderd zouden worden, maar gaat dieper langs de benen en creëert een driehoekige vorm, door aan de bovenkant ook meer haartjes weg te halen. Dit is geschikt voor de vrouwen die hun schaamhaar willen behouden maar het wel keurig en strak willen hebben.

 

 

 

 

 

French Wax

Bij deze stijl worden alle haartjes van de voorkant verwijderd, waaronder de meer intieme delen en laat alleen een ‘landingsbaan’ aan de voorkant over. Deze wax methode haalt geen haartjes aan de achterkant weg, dus deze stijl is perfect voor degenen die een gladde voorkant willen zonder aan de achterkant ook haartjes te verwijderen.  

 

 

 

 

 

Brazilian

Deze stijl is vergelijkbaar met de French Wax. Het verwijdert bijna alle haartjes aan de voorkant en laat een smal streepje of een driehoekje over, maar bij deze stijl worden ook alle haartjes aan de achterkant verwijdert. Dit is de perfecte stijl bij het dragen van een string als bikinibroekje omdat aan de voorkant en aan de achterkant geen haartjes zichtbaar zullen zijn.

 

 

 

Hollywood

Dit is ongeveer zo ver als je kunt gaan wat betreft het harsen van je bikinilijn. Je moet voor deze stijl gaan als je helemaal geen haartjes meer wilt. Bij deze stijl wordt namelijk alles, voor en achter, verwijderd.

 

 

 

 

Thuis je Bikinilijn harsen

Terwijl je stijlen als de Brazilian en de Hollywood best laat uitvoeren door een schoonheidsspecialist omdat je te maken hebt met extra gevoelige plekken, kunnen minder “extreme” stijlen ook thuis gedaan worden. De Koude Waxstrips bikinilijn van Veet zijn de ideale strips om je bikinilijn te epileren. Nadat je de strip tussen je handen gewreven hebt en het goed opgewarmd is plaats je het op de gewenste plek en trek je het, samen met alle haartjes, weg met behulp van het easy-grip lipje. Voor de perfecte afwerking kan je de strips naar wens knippen zodat ze goed aansluiten bij de contouren van je lichaam.

Voor het verwijderen van grotere oppervlaktes haar kun je de Easy Wax elektrische rollergebruiken. Dit apparaat verwarmt de was voor je op en brengt het op je huid aan met de specifieke bikinilijn applicator. Warme was is een efficiënte mogelijkheid omdat het je poriën opent waardoor de haartjes snel en netjes verwijderd kunnen worden. Dit maakt het hele proces makkelijker en iets comfortabeler. Je kunt de was nauwkeurig op de gewenste gebieden aanbrengen en daarna, met behulp van strips, de was met de haartjes verwijderen. Hierna ben je helemaal klaar voor de zomer!