Wat zijn ontharingscrèmes en hoe werken ze?

Een crème dat haar verwijdert nadat je het insmeert en afveegt, het lijkt te mooi om waar te zijn. Gedaan met op je tanden te bijten als je harst of met chirurgische precisie je ongewenst haar te scheren, want ontharingscrèmes bestaan wel degelijk. De wetenschap achter ontharingscrèmes heeft zich de laatste jaren zeer sterk ontwikkeld en biedt vandaag een veilige en gemakkelijke manier om op je gemak ongewenst haar te verwijderen.

Onharingscrèmes pakken de keratinestructuur van je haar (of de eiwitten van het haar) aan. Ze verdunnen de basis van de haren en maken het geheel zwakker, zodat de haren bij gebruik van deze crème simpelweg weggeveegd kunnen worden. Deze crèmes bevatten uiteraard alkalische chemicaliën die geformuleerd zijn om de eiwitten af te breken, maar ook om onschadelijk te blijven voor je huid. Omdat er ook verschillende huidtypes bestaan, en de reactie op deze crèmes voor elkeen verschillend kunnen zijn, is het belangrijk dat je de crème eerst op een klein stukje huid test vooraleer je een stap verder gaat.

Ontharingscrèmes gebruiken in plaats van scheren bieden je een aantal voordelen. Lees ze hieronder: 

Langer stoppelvrij 

Ontharingscrèmes gaan tot onder het oppervlak van de huid, waar ze het ongewenste haar verwijderen. Als je kiest om te scheren, verwijder je enkel het bovenste gedeelte van de haartjes. Ontharingscrèmes kunnen je dus tot vier dagen stoppelvrij houden.

Zachtere, Fijnere Haren

Scheren maakt dat je haren worden afgesneden, en dus eigenlijk gewoon verkort worden. Kies je voor ontharingscrèmes, hebben de overgebleven haartjes een toelopend uiteinde en voelen de haartjes zachter aan. Je haartjes zullen zelfs zachter terug groeien als je er na verloop van tijd goed op let!

Snel en Pijnloos

Wellicht het meest vanzelfsprekende voordeel is dat deze ontharingsmethode snel en pijnloos is. Het is zo eenvoudig dat je het in de douche kan doen, of er vlak voor en het vereist een minimale inspanning. Omdat je geen scheermesjes gebruikt is het risico van pijn miniem en zijn bultjes na het scheren verleden tijd.

Als je dus een stoppelvrije huid nastreeft met fijne haartjes en een minimum aan geknoei, leg dan die scheermesjes neer en ervaar zelf de voordelen van ontharingscrèmes! Lees natuurlijk aandachtig de gebruiksaanwijzingen op de verpakking vooraleer je aan de slag gaat, om een goed en veilig resultaat te garanderen.