Zijn ontharingscrèmes voor iedereen geschikt?

Ontharingscrèmes zijn een goede optie om snel en pijnloos te ontharen. Ze zijn een geweldig voor actieve vrouwen: met sommige producten hebt u in geen vijf minuten tijd[1] gladde en zachte benen, zonder zelfs uit de douche te stappen! Maar is ontharingscrème voor iedereen geschikt, ondanks zijn gebruiksgemak?

Wel, er bestaan heel wat verschillende huidtypes. Uw huidtype kan zelfs met de tijd veranderen, bijvoorbeeld door hormonale veranderingen die tijdens de zwangerschap optreden. Het is best belangrijk om de gevoeligheden van uw lichaam te kennen, maar tegelijkertijd is het verfrissend om te weten dat er zoveel opties zijn voor een gladde, zachte, haarloze huid - en daar hoort ook ontharingscrème bij! De truc is om de crème te vinden die bij uw huidtype past.

Hoe werkt het?

Ontharingscrème werkt door de keratinestructuur van het haar op te lossen. Het maakt de haarbasis week waardoor u het haar gewoon kunt weg vegen of weg spoelen. Dit procedé wordt over het algemeen in gang gezet met behulp van alkalische chemische ingrediënten die gemaakt zijn om deze proteïnen veilig af te breken.[2] Zij zijn in wezen veilig om op de huid aan te brengen, maar we hebben elk onze eigen gevoeligheid en daarom is het belangrijk om uw huidtype te kennen wanneer u op zoek gaat naar een manier om te ontharen.

Top tip!

Als u nog nooit een ontharingscrème hebt gebruikt, dan raden wij u aan om het product uit te testen op een klein stukje van uw huid vooraleer de crème op een groter huidoppervlak te gebruiken.

Mag ik ontharingscrème gebruiken tijdens de zwangerschap?

Er bestaat geen vast omschreven regel over de manier waarop uw lichaam tijdens de zwangerschap zal reageren. Vele vrouwen geven nochtans aan dat hun huid gevoeliger is en dat er dikkere en donkere haren op nieuwe ongewenste plaatsen verschijnen ten gevolge van hormonale veranderingen in hun lichaam. Redenen te meer om de crème te vinden die geschikt is voor u. Als uw huid gevoeliger wordt, is het misschien een idee om een crème uit het Veet-gamma te proberen die speciaal is samengesteld voor de gevoelige huid, verrijkt met verzachtende ingrediënten zoals aloë vera. Er is dus geen reden om deze negen speciale maanden te laten voorbijgaan zonder het gevoel van een zijdezachte huid!

Ik heb een gevoelige huid. Moet ik ontharingscrèmes mijden?

Ook hier is de formule speciaal samengesteld voor de gevoelige huid waarschijnlijk de geschikte keuze voor u. De kalmerende aloë vera wordt aan het Veet-gamma voor de gevoelige huid toegevoegd zodat mogelijke irritatie wordt verzacht. Het is ook van belang om uw huid zeker extra liefde en aandacht te schenken voor en na de ontharing. Zorg er zeker voor dat uw huid goed gehydrateerd blijft. Zelfs eenvoudige gewoontes zoals meer water drinken, geparfumeerde producten aan de kant laten en ook kortere warme douches nemen, helpen tegen jeuk en irritatie. En vergeet niet dat het altijd een goed idee is om even bij uw arts langs te gaan als u uitgesproken bezorgd bent over een irritatie van uw huid.

Zijn ontharingscrèmes geschikt voor mijn bikinilijn?

U krijgt last minute het voorstel om naar het strand te gaan? Dan kan een ontharingscrème wel eens heel goed van pas komen als u de pijn van het ontharen met was wilt vermijden of nog snel een degelijke epilatie van uw bikinilijn wenst. Daarenboven zijn de producten van Veetperfect ontworpen om rond delicate contouren te werken, zodat ontharingscrèmes een uitstekende optie zijn. Het beetje overtollig haar kan snel nog worden weggewerkt voor een goed resultaat!

Ontharingscrème kan een fantastische optie zijn voor snel en pijnloze ontharing, of u nu een uitbreiding van het gezin plant of gewoon even een uitstapje naar het strand voorziet! En zoals steeds, als u onzeker bent of uw ontharingscrème de juiste keuze is, test u het product gewoon op een kleine huidzone vooraleer het product te kiezen dat u het best ligt.