Creëer salonwaardige gladheid – thuis met Veet Spawax (1)

Het is heerlijk om zo nu en dan in de watten gelegd te worden, maar met gebrek aan tijd en geld, is het niet altijd mogelijk om even naar een spa te gaan en daar de hele dag te relaxen, weg van de dagelijkse verantwoordelijkheden. Daarnaast kunnen professionele spabehandelingen nogal prijzig zijn, vooral als je meerdere behandelingen wilt – dit kan erg duur uitvallen, wat de ervaring minder ontspannend maakt!

Maar geen nood, je hoeft niets te missen! Als je zin hebt in een verwensessie maar weinig tijd hebt en niet te veel geld wilt uitgeven, kun je makkelijk je badkamer omtoveren in je eigen ontspannende spa voor de avond zodat je kunt ontstressen in het gemak van je eigen huis.

Muziek

In de meeste spa’s wordt er zachte, rustgevende muziek op de achtergrond gedraaid, dus waarom niet hun voorbeeld volgen om je avond mee te beginnen? De juiste soort muziek kan geest en lichaam laten ontspannen, dus zet je favoriete playlist op of ga online en zoek naar rustige, ontspannende muziek. Doe je telefoon uit of laat het in een andere kamer zodat je niet gestoord kan worden.

Kaarsen

Geurkaarsen, vol met essentiële oliën, kunnen je thuisspa-ervaring nog beter maken. Laat het bad vollopen met heet water, dim de lichten en steek je favoriete kaars aan om je te helpen te ontspannen terwijl stress en spanning oplost in het bad. Lavendelkaarsen zijn perfect om het lichaam te laten ontspannen of als je op zoek bent naar iets opwekkender is eucalyptus ook een goede optie[1]. Zorg ervoor dat je de kaarsen op een veilige plek zet[2].

Scrub

Scrub je lichaam met een zoutscrub terwijl je in bad zit. Dit verwijdert alle giftige stoffen en dode cellen die je lichaam vasthoudt en zorgt ervoor dat je huid zachter en gladder aanvoelt. Probeer ook een haarmasker – een genereuze hoeveelheid kokosolie maakt het super zacht en laat het in topconditie achter. Houd je huid zacht door je lichaam in te smeren met een hydraterende crème wanneer je lichaam nog vochtig is.

Vergeet niet om een handdoek op de verwarming te leggen voordat je in bad gaat, zodat je jezelf in een warme handdoek kunt wikkelen wanneer je eruit komt.

Ontharen

Hoewel het fijn is om jezelf te laten waxen in een salon, is het net zo makkelijk om het zelf thuis te doen. Veet Spawax is een elektrische warme wax kit die perfect is om thuis te gebruiken, met resultaten van zachte huid tot wel 28 dagen[3]. Wanneer de Spawax is aangesloten en de wax opwarmt, straalt het een lichtroze gloed uit en verspreidt het een lekkere geur om een nog relaxtere spasfeer te creëren. Het is een striploze techniek, wat betekent dat je simpelweg de wax verspreidt en eraf trekt zodra het opgedroogd is, geen geklooi met strips. Het kan worden gebruikt op je benen, onderarmen en zelfs bikinilijn zodat je je badkamer kunt verlaten als een haarvrije godin.

Pedicure

Vergeet je voeten niet en geef ze ook wat liefde! Neem een voetenbadje van 10 tot 15 minuten in warm water zodat de huid zacht wordt. (Dit is ook een goed moment voor een gezichtsmasker – dan kun je achteroverleunen en relaxen terwijl je wacht.)

Je kunt je eigen voetenscrub maken door olijfolie, zout en een paar druppels pepermuntolie (wat ook goed is voor de bloedsomloop)[4] door elkaar te mengen. Wrijf het in je voeten in cirkelvormige bewegingen rond de zool, hielen en elke teen afzonderlijk. Spoel het daarna af en smeer je voeten in met een hydraterende crème. Zodra je voeten droog zijn, kun je je nagels vijlen en lakken om het helemaal af te maken.

Als het goed is voel je je nu heerlijk ontspannen… blaas de kaarsen uit en eindig net als in een echte spa met een kop hete muntthee op de bank, in een grote, zachte ochtendjas![1] http://www.sparkpeople.com/resource/slideshow.asp?show=102

[2] http://candles.org/fire-safety-candles/candle-safety-rules/

[3] Enkel van toepassing voor Veet wax. Tevredenheidsonderzoek uitgevoerd door Biophyderm in 2007 met 30 vrijwillige consumenten.

[4] https://www.organicfacts.net/health-benefits/essential-oils/health-benefits-of-peppermint-oil.html