De ultieme Veet Spawax handleiding

Regelmatig naar de schoonheidsspecialiste gaan voor een harsbeurt kan een dure gewoonte worden. Ben je op zoek naar een goedkoper alternatief? Waarom probeer je niet zelf thuis te harsen?

Met de heerlijke geur van zoete vijg en paarse lelie is Veet Spawax de perfecte optie voor het verkrijgen van dezelfde zacht- en gladheid die je na afloop bij de schoonheidsspecialiste ook hebt. Je hoeft geen waxstrips te gebruiken, waardoor het nog gemakkelijker wordt om jezelf te ontharen. Daarnaast kan je met Veet Spawax haartjes zo kort als 2 millimeter van je armen, benen en bikinilijn verwijderen.


Beenhaar verwijderen

 • Smeer met het spateltje langzaam een niet te dunne strook van de warme wax op je been. Smeer met de richting waarin het haar groeit. Begin dus vanaf je knie en beweeg naar beneden richting je enkel.
 • Wacht 30 tot 60 seconden zodat de wax opdroogt en je deze kunt aanraken. Laat het niet te lang drogen, want dan kan de wax breken of te droog zijn.
 • Trek de huid op je benen strak, pak de wax aan het einde richting je enkel vast en trek de strip van je been tegen de haargroei in. Hoe snelle je trekt, hoe meer haar je zult verwijderen[1].
 • Verwijder achtergebleven wax met de Nabehandelingsdoekjes van Veet of met wat babyolie.


Onderarmhaar verwijderen

Je onderarmen zijn wat gevoeliger dan je benen. Daarnaast groeit het haar in verschillende richtingen, waardoor je het in twee delen zult moeten ontharen.

 • Strek je arm zodat de huid op je onderarm zo straks mogelijk komt te staan.
 • Smeer op het bovenste gedeelte van je onderarm de wax in de groeirichting naar de elleboog toe.
 • Trek de wax van je arm af tegen de richting van de haargroei in.
 • Breng op het onderste gedeelte van je arm de wax aan naar beneden in richting van de haargroei. Hierna trek je de streep weer tegen de haargroei in van je arm af.
 • Maak je arm daarna schoon met de Nabehandelingsdoekjes van Veet.

Bikinilijn harsen

Je bikinilijn is nog gevoeliger dan je armen en benen bij elkaar. Wax daarom telkens kleine stukjes huid.

 • Trek de huid strak en breng wat wax aan in de richting van de haargroei.
 • Laat dit 30 tot 60 seconden opdrogen tot je de wax kunt vastpakken.
 • Verwijder het haar door de wax tegen de richting van de haargroei in te trekken.


Na het harsen hoef je de waxverwarmer niet schoon te maken. Je kan de wax er gewoon in laten zitten totdat je hem weer gaat gebruiken. Maak het spateltje wel schoon met een nabehandelingsdoekje zodat er geen wax aan blijft zitten.

Om het randje en de binnenkant van de waxverwarmer schoon te maken dient hij uit te staan, maar nog wel warm te zijn. Gebruik babyolie en wattenschijfjes om de wax aan de buitenkant van het apparaat te verwijderen, de nabehandelingsdoekjes van Veet kunnen ook hiervoor gebruikt worden. Veeg de waxverwarmer daarna nog af met een theedoek om zo de olie te verwijderen.

Dit was de complete handleiding voor het gebruik van de Veet Spawax kit. Geniet van een prachtige gladde huid tot wel 28 dagen[i] lang![1] https://www.veet.co.uk/media/1307226/Veet-Spawax-User-Manual.pdf

[i] Enkel van toepassing voor Veet wax. Tevredenheidsonderzoek uitgevoerd door Biophyderm in 2007 met 30 vrijwillige consumenten.