Welke ontharingsmethode past bij jou?

Voor sommige mensen is het hebben van lichaamshaar op verschillende plekken slecht voor hun zelfvertrouwen. Met modetrends en beroemdheden die een haarloze look promoten, hebben sommige vrouwen wellicht moeite om een regelmatige ontharingsroutine bij te houden. Met een drukke levensstijl kan het lastig zijn om een gladde look te onderhouden en vele mannen en vrouwen gaan dan ook op zoek naar een meer permanente oplossing.

Waar je rekening mee moet houden als je langdurig ontharen overweegt:

Als je nadenkt over langdurige ontharing is het belangrijk om na te denken over wat het beste is voor jouw behoeften. Sommige methoden werken beter dan andere bij bepaalde mensen, terwijl sommige moeten worden gebruikt in bepaalde gebieden of bij bepaalde huidtypes. Overweeg de volgende dingen tijdens het kiezen:

 

  • Denk na over je levensstijl. Als delen van je lichaam, zoals je benen en oksels, constant ontbloot zijn, kun je voor een iets meer langdurigere oplossing kiezen om geld en tijd te besparen op de lange termijn.
  • Huidtype. Als herhaaldelijk ontharen jouw huid negatief aantast kan je misschien beter alternatieve methoden zoeken om dit te vermijden.
  • Heb je tijd? Tijd vinden voor ontharingssessies kan lastig zijn met een druk schema en kan ervoor zorgen dat mensen kiezen voor een snelle methode zoals scheren, maar niet zo’n langdurig effect heeft.
  • Bereken de kosten. Als je constant investeert in korte termijn ontharingsbehandelingen kan het zijn dat je tijd en geld wilt besparen op de lange termijn en kiest voor een IPL-systeem die je thuis kunt gebruiken, wanneer het maar nodig is.

Wat is IPL, en waarom zou je het moeten overwegen?

IPL (Intense Pulsed Light) is een populaire keuze voor langdurige ontharing. Logisch ook, zeker nu je tegenwoordig de behandeling in het gemak van je eigen huis kunt uitvoeren.

Door gebruik te maken van geavanceerde technologie, stralen IPL systemen korte uitbarstingen van licht uit naar de haarzakjes, wat voorkomt dat nieuwe haren kunnen groeien. Inderdaad, het zijn gewoon lichtflitsen!

Tijdelijke oplossingen:

Voor sommige mensen is langdurige ontharing niet zomaar een eenvoudige beslissing. Je moet het alleen doen als je er absoluut zeker van bent. In de tussentijd zijn er een paar andere dingen die je kunt doen om ongewenste haren te verwijderen.

Scheren is een van de snelste ontharingsmethoden, maar de haren komen ook het snelst weer terug. Doordat het alleen haren aan het huidoppervlak wegsnijdt, kunnen haren binnen een paar dagen weer terug groeien.

Ontharingscrèmes lossen het haar net onder het huidoppervlak op, wat betekent dat het tot vier dagen kan duren tot het terugkomt; met de toegevoegde bonus van het niet achterlaten van stoppels; een neveneffect van het scheren.

Waxen is een ontharingsmethode met een langduriger effect. Het is een vorm van epilatie, dus worden de haren volledig vanaf de wortel verwijderd. Dit betekent dat het haar vanuit het niks terug moet groeien, wat tot 4 weken kan duren.

Uiteindelijk bepalen een aantal factoren wat de beste methode is voor jou. Denk aan je eigen routine, en hoe het in jouw levensstijl past, en misschien kom je dan tot de conclusie dat een permanente oplossing een goede keus voor jou is.