Gevoelige gebieden

Ontharen is een belangrijk onderdeel van de esthetische zorg voor zowel mannen als vrouwen. We zorgen dus allemaal voor mooie gladde benen om mee te pronken in die nieuwe korte broek, een haarvrije bikinilijn voor een dag op het strand met onze vrienden, en de perfect gestylde wenkbrauwen om het gezicht goed vorm te geven.

Al deze gebieden moeten onthaard worden om de gewenste resultaten te krijgen. Dit betekent echter niet dat de ontharingsmethoden dezelfde zijn voor alle verschillende delen van je lichaam. Je onthaart dus niet je benen op dezelfde manier als je wenkbrauwen. Bovendien zijn sommige delen van je lichaam veel gevoeliger dan andere, dus one-size-fits-all is hier niet het antwoord.

Gelukkig zijn er veel verschillende technieken, zelfs voor de gevoelige huid, dus met wat onderzoek kun je er achter komen wat het beste werkt in elk gebied!

Bikini

De bikinilijn is voor veel mensen een gevoelig gebied, maar laat dat geen reden zijn om de bikini links te laten liggen. Een ontharingscrème kan een goede methode zijn voor de bikinilijn. Zorg er echter voor dat je voor gebruik de gebruiksaanwijzing van de ontharingscrème zorgvuldig doorleest. Het wordt aangeraden om 24 uur voor gebruik de crème te testen op een klein stukje huid om na te gaan dat je huid niet slecht reageert. Veet BodyCurve ontharingscrème is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid van bikinilijnen en oksels, en kan dus een goede keuze zijn als je weet dat je een gevoelige huid hebt.

Gezicht        

Het gezicht is nog een gevoelig gebied als het gaat om ontharen. Er zijn verschillende technieken die hierbij goed werken zoals epileren, waxen en threading (d.i. epileren met een touwtje). Elke methode geeft je veel controle over welke haartjes je precies verwijdert. Bij epileren kun je haartjes er één voor één uittrekken en het is relatief goedkoop en gemakkelijk zelf te doen.

Threading is ook zeer populair, vooral voor wenkbrauwen. Dit proces maakt elk contact met crèmes en gels waar je huid slecht op kan reageren overbodig; niets raakt de huid behalve het touwtje, en die wordt na gebruik weggegooid. Het is ook zeer snelle en effectieve methode.

Waxen kan is ook een mogelijke methode voor het gezicht, aangezien het de haren vanuit de wortel verwijdert. Dit betekent dat het haar langzamer terug groeit, er geen stoppels ontstaan zoals bij scheren en het een veel langduriger resultaat geeft. Veet Precisiewax en Verzorging is een handige compacte waxing kit die speciaal ontworpen is om gezichtshaar te verwijderen. Door de eenvoudig te gebruiken tube kun je precieze hoeveelheden wax aanbrengen, en het is ook geschikt voor de gevoelige huid.

Benen

De benen zijn niet altijd een heel gevoelig gebied, maar sommige mensen hebben een veel gevoeligere huid dan anderen. Waxen is een zeer populaire techniek als het gaat om de benen, aangezien de haren meestal veel langer wegblijven dan bij scheren. Voor mensen met een gevoelige huid zijn er Veet Koude Waxstrips – Gevoelige huid, speciaal samengesteld met amandelolie en vitamine E, die beide bekend staan om hun verzorgend effect op de gevoelige huid. Scheren kan hier ook een snelle en effectieve oplossing zijn. Als je doorgaat met scheren, moet je er op letten dat je een crème of scheergel gebruikt zonder agressieve chemicaliën, om de kans op wondjes en sneetjes te minimaliseren.

Kortom, sommige gebieden zijn gevoeliger dan andere en ook zijn sommige mensen gevoeliger dan anderen. Maar dat hoeft geen probleem te zijn! Kies de juiste techniek voor elk gebied en voordat je het weet ben je haarvrij!