De voor- en nadelen van ontharingscrème

In onze cultuur van haarloze lichamen, gaat de schoonheidsindustrie altijd op zoek naar de gemakkelijkste en meest doeltreffende manier om lichaamsbeharing te bekampen. Ondanks alle mogelijkheden die er voorhanden zijn, zweren vele vrouwen bij ontharingscrème als het enige echte middel. Het is een gemakkelijke en pijnloze manier om haar te verwijderen op zo goed als elk plekje van uw lichaam. Dit artikel geeft inzicht in hoe ontharingscrèmes een revolutie hebben betekend op het vlak van epileren en waarom het voor u misschien wel de ideale keuze is.

Hoe werkt ontharingscrème?

Ontharingscrèmes bevatten bepaalde alkalische chemicaliën die op een veilige manier een reactie aangaan met de haartjes op uw lichaam. Zij breken de keratine af (de proteïnestructuur van uw haar), waardoor het zacht wordt en oplost. Het haar verandert in een gelachtige substantie die de gebruiker gemakkelijk kan wegvegen samen met de crème.

De voor- en nadelen

Epileren met ontharingscrème is één van de meest pijnloze manieren om lichaamsbeharing te verwijderen, vooral als we het vergelijken met waxing of scheren. Het is een fantastisch veelzijdige methode om u te bevrijden van grote stroken haar op uw benen, maar ook van moeilijk bereikbare zones zoals rond de bikinilijn. En Veet maakt het aanbrengen heel gemakkelijk! Verdeel de crème gewoon over een pluk haar en wacht enkele minuten vooraleer het te verwijderen (lees zeker de bijsluiter om de aanbevolen inwerkingstijd te kennen). Ondertussen kunt u allerlei andere dingen doen zoals uw tanden poetsen of een bad laten lopen.

Als u ontharingscrème in de douche gebruikt, dan maakt u bovendien zo goed als niets vuil! U spoelt gewoon de crème samen met het haar af en alles verdwijnt netjes in de afvoer. Veet heeft een gamma met schuim ontwikkeld speciaal voor onder de douche. Het blijft op uw huid terwijl u zich wast en kan worden afgespoeld zodra u klaar bent. Als u geen douche of bad hebt, kunt u altijd een gewone crème gebruiken die u met een spatel verwijdert. U moet echter wel goed naspoelen met een warm vochtig doek.

Ontharingscrème is verkrijgbaar in alle betere drogisterijen en cosmeticazaken en is een heel betaalbare optie in vergelijking met het schoonheidssalon. Zo past het perfect binnen uw budget. Bovendien is er geen risico om snijwonden op te lopen zoals bij het scheren wel eens voorvalt. Ontharingsproducten geven ook een langduriger resultaat dan scheren, omdat zij het haar traag afbreken ter hoogte van of juist onder het huidoppervlak, vlakbij het haarzakje. U zult ook merken dat de nieuwe aangroei van het haar minder stoppelig wordt in vergelijking met scheren waarbij de toppen van de haartjes spits worden gemaakt. De nieuwe haartjes voelen daarom zachter aan en vallen ook minder op.

Als u een gevoelige huid hebt, dan kunt u wel last hebben van irritatie. Gelukkig heeft Veet een heel gamma speciaal ontworpen voor de gevoelige huid, verrijkt met aloë vera en vitamine E, bekend voor hun kalmerende werking. Toch raden we steeds aan om een test uit te voeren door de crème op een klein huidoppervlak aan te brengen, minstens 24 uur voordat u de volledige behandeling uitvoert om na te gaan of het geen ongewenste reactie bij u teweegbrengt. Als u inderdaad slecht reageert, dan weet dat dit misschien niet de geschikte methode voor u is. Denk er altijd aan dat het verboden is om de crème te gebruiken op plaatsen waar de huid beschadigd of geïrriteerd is.

Als u overweegt om ontharingscrème uit te proberen, bekijk dan zeker het uitgebreide gamma van Veet.