Tips en advies om gezichtshaar te verwijderen

Heel wat vrouwen houden van een baard bij hun man, maar gezichtshaar bij zichzelf valt minder in de smaak. Alle vrouwen hebben het, maar is pas een probleem als het merkbaar wordt en het hun zelfvertrouwen ondermijnt. Gelukkig zijn er heel wat manieren om gezichtshaar aan te pakken en verschillende technieken zijn doeltreffend voor de verscheidene delen van het gezicht.

Ontharing met was

Dit is een veel gebruikte techniek die op verscheidene delen van het gelaat wordt toegepast. Veel vrouwen laten hun wenkbrauwen met was epileren als specifiek onderdeel van een schoonheidsbehandeling en doen hetzelfde voor hun bovenlip, kin en wangen. U kunt terecht bij een schoonheidsspecialiste om gezichtshaar te laten verwijderen, maar het is even makkelijk en beduidend goedkoper om dit in de privésfeer van uw eigen woning te doen. Easy Strip, de makkelijk te verwijderen wasstrips van Veet zijn speciaal ontworpen voor de nauwkeurigheid die nodig is op de gevoelige huid van uw aangezicht. Zij bieden u tot vier weken lang een zachte huid.

Ontharen met draad

Ontharen met draad is een andere populaire techniek voor verscheidene delen van het gezicht, met name voor de wenkbrauwen. Nochtans, als u zelf geen geoefend experte bent, dan laat u het beter doen bij een opgeleide schoonheidsspecialiste. Dit betekent gelukkig niet altijd een bezoek aan het schoonheidssalon, want er verschijnen tegenwoordig standjes in de meeste shoppingcentra en beauty shops waar u terecht kunt voor een ontharing met draad. Ontharen met draad is heel nauwkeurig omdat u haar per haar kunt verwijderen (evenals een hele rij tegelijkertijd) en waardoor het een heel geschikte methode is om wenkbrauwen vorm te geven.

Haartjes bleken

Deze methode wordt het vaakst gebruikt om de haartjes van de bovenlip te ontkleuren, zodat ze minder merkbaar worden. U kunt het speciale ontkleuringsmiddel zelf thuis aanbrengen en het na vijf à tien minuten met koud water afspoelen. Met deze techniek bestaat er geen risico op ingegroeide haren omdat u de haarwortel niet verwijdert. Dit betekent wel dat uw huidoppervlak niet volledig glad en haarloos zal zijn. De haartjes zijn nog steeds aanwezig, alleen minder merkbaar. Aan bleken zijn wel risico's verbonden, die veel mensen ervan afhoudt. Het is belangrijk om de chemicaliën te kennen die aanwezig zijn in de ontkleuringsmiddelen en de aanwijzingen aandachtig te lezen voor gebruik.

Epileren met pincet

Dit is een traag proces waarbij u een pincet gebruikt om haartje per haartje uit te trekken. Het kan best pijnlijk zijn, maar het is een heel nauwkeurige werkwijze om net dat ene overblijvende haartje te verwijderen! Het is een goede truc om die enkele verdwaalde haartjes weg te krijgen die bijvoorbeeld tijdens het ontharen met was waren achtergebleven. Het is de moeite om in de aankoop van een goede pincet te investeren voor het beste resultaat, want met een goedkopere versie kan het wel eens een lastige klus worden!

Intense Light Pulse-technologie (IPL)

IPL is een geweldige optie als u op zoek bent naar een langdurige oplossing. Het toestel werkt in op de pigmentcellen van het haar door een korte krachtige lichtstoot af te vuren op de haarwortels waardoor de haargroei bij de wortel stopt.

Ontharingscrème

Ontharingscrème staat bekend als een goede techniek om grotere huidoppervlakken op het lichaam te ontharen, maar wist u dat het ook een heel goede oplossing was voor gezichtsontharing? De ontharingskit voor het gezicht van Veet is speciaal ontworpen voor de gevoelige huid en verrijkt met Aloe Vera en vitamine E, elk met hun weldadige verzachtende kracht voor gevoelige huidzones. De kit bevat alles wat u nodig hebt, met inbegrip van een hulpstukje voor het aanbrengen en een zachte afwerkingscrème om uw huid nadien te verwennen. Gebruik ontharingcrèmes liefst niet rond de ogen.

Dit zijn de zes meest gebruikelijke manieren om ongewenst gezichtshaar te verbergen. Het is de moeite om ze allemaal uit te proberen en te kijken wat het best voor u werkt, zodat u binnen de kortste tijd verlost bent van de overbodige haartjes en barst van zelfvertrouwen!