Wat is Oriëntaalse wax?

Oriëntaalse wax is een kleverige, bruinachtige substantie. Het werkt net als gewone wax: je smeert de huid in en de haartjes worden met wortel en al verwijderd. In tegenstelling tot bij andere vormen van waxen, heb je niet per se strips nodig om deze wax los te trekken. Dit komt doordat de suikerachtige pasta zich net als gewone wax aan het haar hecht, maar ook verhardt en er zo een stevige strip gevormd wordt die je kunt verwijderen. Men hoort ook vaak dat dit minder pijnlijk is dan heet of koud waxen. Dit is omdat Oriëntaalse wax zich minder snel aan de huid hecht. Zodra je het verwijderd hebt, neemt het alleen de haartjes en dode huidcellen mee en krijg je er dus ook meteen een scrub van je huid bij.

De Oriëntaalse wax wordt vaak in verband gebracht met een bezoekje aan een schoonheidssalon, omdat de wax een uitstekend en goedkoop alternatief is. Deze wax wordt al eeuwenlang gebruikt omdat het een goede keuze is voor mensen die houden van ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Je kan deze hars ook zelf maken met suiker, water en citroen, maar dit kan snel leiden tot één grote knoeiboel. Eenvoudiger is om gewoon je gewenste product op internet of in de winkel op te zoeken en het op je gemak thuis gebruiken. Je vindt het wellicht terug als tube, strips of roller. Veet beschikt ook over Oriëntaalse Wax met essentiële oliën die een verzorgende werking hebben, én is bovendien relatief goedkoop. Je kan heerlijke geuren verkrijgen zoals vanille en jasmijn, en met de zachte formule kan je je ongewenste haren bij een eerste aanbreng verwijderen, terwijl de wax de bovenste laag van je huid hydrateert. De derde variant met arganolie bestaat zelfs uit 100% natuurlijke ingrediënten. Je huid kan tot vier weken lang glad blijven, véél langer dan andere methodes zoals scheren.

Bij het gebruiken van Oriëntaalse wax moet je goed letten op de temperatuur. Te warm betekent dat je risico hebt op huidirritatie. Wanneer de wax echter de koud is, kan je het moeilijk aanbrengen en kan het zich amper aan de haartjes hechten. Gelukkig kan je met de Oriëntaalse wax van Veet gemakkelijk overweg als je eenvoudigweg de gebruiksaanwijzing aandachtig leest. Stop het kort in de microgolf, en waak erop dat je het nooit langer opwarmt dan aangegeven is op de verpakking. Nadien kan je de warme, suikerachtige pasta met een spatel aanbrengen op je huid. Verwijder vervolgens de verharde wax tegen de groeirichting van de haartjes in, zodat je de ongewenste haren vanaf de wortels kan uittrekken. Op die manier kan je de kleinste haartjes verwijderen en wordt eveneens het haarzakje eruit getrokken, waardoor het opnieuw onder je huid moet worden opgebouwd. De haartjes die dan stilaan terug groeien zijn zachter en minder scherp dan de haartjes die terugroeien na bijvoorbeeld scheren.

Oriëntaalse wax kan effectief gebruikt worden op grote huidoppervlakten zoals je benen, maar ook op kleinere, gevoeligere oppervlakten zoals je oksels en bikinilijn. Net als bij gewoon waxen, kan er bij Oriëntaals waxen een restant achterblijven op de huid, maar omdat de substantie bijna geheel uit suiker bestaat, kan het gemakkelijk in de douche worden afgespoeld met warm water.

Oriëntaalse wax werkt goed op grote huidoppervlakten zoals je benen, maar je kan het goed gebruiken op kleinere, meer gevoelige plekken zoals je bikinilijn en oksels. Zoals bij gewoon waxen, kan je bij Oriëntaals waxen kleine achterblijfsels op je huid hebben. Omdat deze wax echter bijna helemaal bestaat uit suiker, kan je ze gemakkelijk afspoelen met warm water.

Als je hebt nagedacht over een nieuwe ontharingsmethode, dan moet je zeker eens Oriëntaals waxen overwegen. Probeer ook de Oriëntaalse wax-producten van Veet uit, en ga na over je thuis ook zo’n goede resultaten behaalt als in het schoonheidssalon.