Waarom is harsen mogelijk beter dan scheren?

Waarschijnlijk gebruik je heel je leven lang al scheermesjes en is er geen enkele reden geweest om over een andere methode na te denken, maar het is absoluut niet verkeerd om te kijken wat er nog meer kan. Hoewel harsen wat langer duurt, hoef je dit minder vaak te doen dan scheren, waardoor het je op de lange termijn minder tijd en geld kost. Hieronder zetten we uiteen waarom het praktischer is om te harsen.

  1. Geharste haren komen zachter terug (dan geschoren haren)
    Dit omdat haren tijdens het harsen met wortel en al worden verwijderd in plaats van dat ze worden afgesneden. Als je haren scheert, groeien ze terug met de harde snijrand die is ontstaan tijdens het scheren. Deze snijranden zorgen ervoor dat je benen of andere geschoren huid snel stoppelig gaan aanvoelen. Met een andere methode heb je dus langer gladdere benen.
  2. Ingegroeide haren
    Dit kan bij elke ontharingsmethode ontstaan, maar komt vooral bij scheren vaak voor. De scherpe randen van het haar boren zich in de huid in plaats van dat ze naar buiten groeien. Dit uit zich in donkere vlekken van ingegroeide haren onder de huid en kan leiden tot scheerirritatie (rode huid en bobbels op de huid).
  3. Geharste haren groeien na verloop van tijd zachter terug
    Veel mensen denken dat harsen ervoor zorgt dat haren dikker teruggroeien, maar dit is absoluut niet het geval. Als dit wel zo was, waren er ongetwijfeld meer mannen die hun hoofd lieten harsen! Reden voor deze mythe is dat je met harsen ook de allerkortste haartjes verwijderd. Zo zijn alle haartjes na verloop van tijd even lang, omdat ze in dezelfde groeicyclus zitten. Dit is juist erg handig, aangezien je zo elke keer alle haren meeneemt. Bij epileren is het zo dat je elke keer alle haren met wortel en al verwijdert en zo de haren verzwakt, zodat de haren na verloop van tijd zachter en fijner teruggroeien.

De beste ontharingsmethode is altijd de methode die het best bij je past. Elk lichaam reageert anders op een behandeling. Probeer dus verschillende dingen uit voordat je een keuze maakt, weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af en neem het Veet-productaanbod door om een goed idee te krijgen van de mogelijkheden. Prachtig gladde benen zijn zeker binnen handbereik!