Het is winter. Doe je dan hetzelfde als in de zomer?

De nachten zijn langer, de wintertijd is ingegaan en de zomerjurkjes hangen weer achter in de kast. Het is weer tijd voor warme truien, lange mouwen, dikke maillots en thermo-ondergoed. Aangezien je lichaam de hele winter goed is ingepakt, is het erg aantrekkelijk om wat minder tijd te besteden aan lichaamsverzorging. Dit heeft zeker zo zijn voordelen, maar ook enkele nadelen. Hieronder vind je een overzicht van de voor- en nadelen.

Moet ik in de winter ook harsen?

NADEEL

Je kunt geld besparen, aangezien je niet naar het schoonheidssalon hoeft om je te laten harsen.

VOORDEEL

Door te harsen, verwijder je dode huidcellen en zorg je ervoor dat de huid soepel blijft en niet uitdroogt.

NADEEL

Je hebt even geen zin in het gedoe.

VOORDEEL

Je komt niet in de verleiding om te scheren om de boel weer op orde te brengen, waarmee je alle voordelen van het harsen tenietdoet.

NADEEL

Het haar kan je warm houden!

VOORDEEL

Je zorgt ervoor dat je huid zomers mooi en soepel blijft.

 

 

VOORDEEL

Je bent altijd klaar voor een feestje!

Er is geen enkele reden om in de winter niet te harsen, aangezien er een aantal eenvoudige en snelle oplossingen zijn om ervoor te zorgen dat je er goed uitziet en je goed voelt. In plaats van naar het schoonheidssalon te gaan, kun je met Veet-wasstrips en het Easywax-systeem met warme hars ook een professioneel resultaat bereiken. Door ook 's winters regelmatig te harsen, zorg je ervoor dat de haartjes fijner en dunner blijven, zodat je als het weer mooi weer wordt in een handomdraai klaar bent voor de lente. 's Winters hebben veel mensen last van een droge huid en de meeste mensen smeren dan ook veel om dit tegen te gaan. Het is echter zo dat vochtinbrengende crème niet werkt op dode huidcellen en gesloten poriën. Door te harsen, stimuleer je de vernieuwing van huidcellen en verwijder je dode huidcellen, zodat de vochtinbrengende crème zijn werk kan doen.
Harsen is in de winter vaak wat pijnlijker dan in de zomer, aangezien je lichaam door de kou compacter wordt en wat samentrekt, tot aan je haarfollikels toe. Aangezien de haartjes vastzitten in de follikels, kan het wat meer pijn doen als je de haartjes er uittrekt. Dit is te voorkomen door het te behandelen gebied voordat je gaat harsen te wassen met warm water. Zo ontspan je je huid en open je de poriën, zodat de behandeling minder vervelend is. Vergeet echter niet dat de huid die je wilt harsen volledig droog moet zijn voordat je de was aanbrengt.

Blijf deze winter dus harsen en profiteer het hele jaar door van de voordelen.