Het verwijderen van dikker haar

Veel vrouwen kunnen een fortuin uitgeven voor goede haarzorg. Als het echter gaat om lichaamshaar is het een heel ander verhaal. We kijken naar hoe we allemaal verschillend zijn als het gaat om ons lichaamshaar, en naar een aantal ontharingsoplossingen die misschien wel het probleem bij de wortel kunnen aanpakken.

Een veelvoorkomende cosmetische zorg

Ten eerste moet je weten dat de zichtbaarheid van dikker, donkerder lichaamshaar vaak voorkomt, ook bij vrouwen. Net zoals bij vele andere fysieke eigenschappen, kunnen erfelijkheid en etniciteit een rol spelen in de dikte en kleur van het lichaamshaar. Daarnaast kan de aard van ons lichaamshaar ook worden beïnvloed door hormonen, wat leidt tot verschillen tussen mannen en vrouwen en van persoon tot persoon.

Een korte termijn oplossing

Als je je ongemakkelijk voelt over de zichtbaarheid van dik lichaamshaar, kunnen snelle oplossingen zoals scheren en ontharingscrèmes op korte termijn effectief zijn. Beide methoden kunnen eenvoudig deel worden van jouw verzorgingsroutine, zelfs tijdens het nemen van een douche. Echter, vanwege de aard van dikker lichaamshaar, is een ontharingscrème een beter alternatief. Ontharingscrèmes lossen het haar net onder het huidoppervlak op, waardoor zelfs de dikste haren geen stoppels achterlaten en terug groeiende haren minder lang zichtbaar zijn.

Het probleem bij de wortel aanpakken

Je om de dag zorgen maken over ontharen is misschien niet voor iedereen ideaal. In dat geval, kun je proberen te waxen, wat net zo effectief is bij dik haar als bij fijnere lichaamsbeharing, en het haar tot vier weken wegblijft. Omdat dik haar echter vaster verankerd is in de huid, kan dit een pijnlijke maatregel zijn indien het niet correct wordt uitgevoerd. Gelukkig zijn er genoeg stappen die je kunt nemen om waxen zo pijnloos mogelijk te maken. Kiezen voor warme wax, waar de Veet Spawax gebruik van maakt, is een goede stap om mee te beginnen. Hete wax opent de poriën van de huid, in tegenstelling tot het gebruik van koude wax. Vooraf scrubben en talkpoeder aanbrengen helpt ervoor te zorgen dat de wax een stevigere grip op elk haar krijgt, en verwijdert dode huid in het proces. Het is ook heel belangrijk om de huid strak te houden terwijl je de wax eraf trekt, en om tegen de richting van de haargroei in te trekken!

Lange termijn oplossingen

Als je er zeker van bent dat je komaf wil maken met dik lichaamshaar, is het misschien tijd om naar een ​​meer langdurige oplossing te zoeken. Een IPL- behandeling (Intense Pulsed Light) werkt door het uitzenden van een breed lichtspectrum. Dit wordt aangetrokken door het pigment van je haar, en doodt het haarzakje direct bij de follikel. Het klinkt misschien als een dure oplossing, maar IPL apparaten voor in huis kan je vinden in cosmetische winkels tegen aanvaardbare prijzen. Als je wilt dat waxen en scheren verleden tijd zijn, kun je overwegen om zelf een IPL apparaat aan te schaffen. Aangezien deze technologie is gebaseerd op pigment, kan het minder effectief zijn bij personen met een donkerdere huid of met licht haar.

Het verwijderen van ongewenst lichaamshaar maakt voor veel mensen deel uit van hun schoonheidsroutine. Maar als het gaat om de aanpak van gebieden met dikker haar, kan dit een beschamende kwestie zijn. Gelukkig is er voor alles een oplossing, dus ook voor dit veelvoorkomende schoonheidsprobleem!