Tips voor perfecte gevormde wenkbrauwen | Veet

Wenkbrauwen moeten nooit worden onderschat - als een zeer belangrijk deel van je gezicht, hebben je wenkbrauwen het vermogen om het uiterlijk van je gezicht en de manier waarop je kijkt te veranderen. Ze omlijsten het gezicht en accentueren je ogen. Volg onze tips om de natuurlijke gedefinieerde wenkbrauwen te krijgen waarnaar je op zoek was en een stijl die bij je past.

 

Jouw Perfecte Vorm Vinden

Om te beginnen kun je uitvogelen waar je wenkbrauwen moeten beginnen door een potlood langs de zijkant van je neus te leggen en het punt te markeren waar ze moeten beginnen. Leg het potlood vanaf hetzelfde punt op je neus tot aan het einde van je oog om te zien waar je wenkbrauwen moeten eindigen en voor de boog; die moeten pieken waar het potlood vanaf je neus langs de rand van je pupil gaat[1].

De perfect gevormde wenkbrauwen die bij jou passen zal afhangen van de vorm en afmetingen van je gezicht. Een vlakkere wenkbrauw geeft de illusie van een korter gezicht, terwijl sterk gebogen, hoekige wenkbrauwen meer definitie aan het gezicht geven en de botstructuur definiëren[2].

 

Ongewenste haren verwijderen

Er zijn vele manieren om ongewenste haren te verwijderen om de gewenste wenkbrauwvorm te krijgen. Harsen is een veel voorkomende techniek, net als threading, maar deze technieken zijn lastig te beheersen en kunnen prijzig zijn aangezien ze beter overgelaten kunnen worden aan een professional. Als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing voor thuis, kun je de nieuwe Veet Sensitive Precision™ Beauty Styler proberen.

Met een precisie kop speciaal ontworpen voor wenkbrauwen, kun je met de elektrische trimmer nauwkeurig trimmen en vormen en de gewenste gedefinieerde wenkbrauwen krijgen, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis. Je hoeft niet bang te zijn om jezelf te snijden, omdat de messen niet in aanraking komen met je huid. Er is zelfs een lengtekam die je op het apparaat kunt klikken om ervoor te zorgen dat je alle haren dezelfde lengte trimt. Het is heel eenvoudig en makkelijk te gebruiken.

Vergeet niet om regelmatig een stapje terug te doen om een goed perspectief te krijgen van hoe je hele gezicht eruitziet terwijl je haartjes verwijdert. Borstel je wenkbrauwen omhoog na het trimmen om het af te maken.

 

Je Wenkbrauwen invullen


Nu dat je tevreden bent met de vorm, kun je gaan nadenken over de diepte. Als je dunne wenkbrauwen hebt, kun je het gebruik van make-up overwegen om ze in te vullen. Wenkbrauwpotloden of poeders zijn zeer geschikt voor het invullen van eventuele openingen tussen de haren. Normaal gesproken zijn de boog en de staart van de wenkbrauw het meest gedefinieerd en het donkerst dus dit zijn goede plekken om te beginnen. Het binnenste gedeelte, naar het midden van je gezicht moet er zachter en natuurlijker eruitzien.

Bij gebruik van potlood, kies er één met een soortgelijke kleur als je eigen haar en vul, doormiddel van korte slagen, lichtjes alle lege ruimtes in. Veeg het uit zodat de kleur niet te intens is. Als je liever poeder gebruikt kun je ook een gehoekte borstel gebruiken om het poeder aan te brengen in de richting van de haargroei voor een scherpe, nauwkeurige lijn. Gebruik vervolgens een spoolie borstel (een schone mascaraborstel) om de kleur gelijkmatig over je wenkbrauwharen te verspreiden. Dit geeft je een meer natuurlijke look. Je kunt doorgaan met poeder toevoegen en borstelen tot je tevreden bent met je look. Als je klaar bent kun je een wenkbrauwgel gebruiken om je wenkbrauwen op hun plaats te houden.

 

Maak je geen zorgen als je wenkbrauwen aan het eind niet geheel identiek zijn en probeer ze ook niet identiek te maken - wenkbrauwen zijn zussen, geen tweeling, en kunnen er prachtig uitzien naast elkaar, zelfs als ze niet precies hetzelfde zijn.[1] http://www.abeautifulmess.com/2014/08/how-to-fill-in-your-eyebrows-like-a-pro.html

[2] http://stylecaster.com/beauty/eyebrow-shapes/#slide-2