Ontharen : De bikinilijn correct ontharen

In 1946 introduceerde Louis Réard de bikini, een tweedelig zwempak dat niet alleen voor verontwaardiging zorgde omdat de pijpen aanzienlijk korter waren dan voorheen, maar ook omdat de navel te zien was! De bikini is genoemd naar het atol in de Grote Oceaan waar de Verenigde Staten kernproeven uitvoerden. Deze vier driehoekjes van in totaal maar 30 cm² bleken enorm populair, ondanks de initiële schok.

Aangezien men liever niet wilde dat er haar op nu zichtbare huid te zien was, werd er een nieuwe term geïntroduceerd: de zogenaamde bikinilijn. Dit betekende meteen dat vrouwen er een probleem bij hadden.

Gelukkig is het dankzij nieuwe methoden op het gebied van thuis harsen en ontharingscrèmes tegenwoordig een fluitje van een cent om je bikinilijn goed verzorgd en haarloos te houden. Hieronder vind je een overzicht van de methoden om je te helpen het verwijderen van haar zo snel, gemakkelijk en pijnloos mogelijk te laten verlopen.

 

Hars

Harsen is een uitstekende oplossing, aangezien de haren met wortel en al worden verwijderd en het hierna tot wel vier weken duurt voordat ze weer teruggroeien. De haartjes worden na verloop van tijd ook zachter en fijner, wat een aangename bijkomstigheid is. Er zijn twee manieren die wij aanraden, namelijk met koude en met warme was. Als je de boel even snel wilt bijwerken, zijn de wasstrips voor de bikinilijn ideaal. De was en de strip met de ideale pasvorm zitten samen in een verpakking. Het enige wat je hoeft te doen, is ze opwarmen met je handen, aanbrengen op de te ontharen huid en van de huid verwijderen door aan het lipje te trekken. Je kunt de wasstrips ook verknippen, zodat ze de lijnen van je lichaam volgen voor een perfect resultaat. Als het om meer dan bijwerken gaat, kun je de Easy Wax elektrische roller gebruiken. Deze warmt de was voor je op en bovendien kun je de was precies daar aanbrengen waar het nodig is, dankzij de speciaal ontworpen applicator voor een professioneel resultaat thuis. Breng gewoon de was aan en gebruik de meegeleverde doekjes voor een mooi resultaat. 

Crèmes

Ontharingscrèmes zijn snel en gemakkelijk en kunnen met drie minuten al resultaat bieden. Crèmes breken het haar net onder de huid af, zodat de huid twee keer zo lang als na scheren glad en zacht blijft. De crème is in verschillende verpakkingen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld in een tube, zoals de klassieke Veet-ontharingscrème of in een spuitbus zoals de Veet ontharingsspray.

Breng de crème gewoon aan op de huid en laat het zijn werk doen. Schraap na een paar minuten een beetje crème weg om te zien of het haar al loslaat. Zo niet, laat de crème dan nog even zitten en controleer elke minuut tot het haar heeft losgelaten. Verwijder dan alle crème. Laat de crème niet langer zitten dan is aangegeven op de verpakking. Blijven er een paar haartjes achter? Haal die dan weg met een pincet.

 

Scheren

En dan is er natuurlijk nog scheren. Scheren is altijd je laatste optie, aangezien dit ingegroeide haartjes kan veroorzaken. Bovendien zorgen donkere ingegroeide haartjes en hierdoor ontstane donkere vlekken onder de huid ervoor dat het lastig is om een strakke lijn te maken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de jeuk! Maar ja, helaas heb je soms geen keus...

 

Net als bij elke andere ontharingsmethode, wordt aangeraden het eerst te testen op een klein stukje huid om er zeker van te zijn dat je geen negatieve reactie hebt. Nadat je je bikinilijn hebt onthaard, is het verstandig om de eerste 24 uur na gebruik geen agressieve of geparfumeerde zeep of vochtinbrengende crème te gebruiken. Ook is het beter om geen strak of wrijvend ondergoed te dragen; dit om irritatie te voorkomen. Scrub het te ontharen gebied 24 uur van tevoren en ook direct voor de behandeling voor het beste resultaat. Was de huid vervolgens met warm water voordat je het zorgvuldig afdroogt, zodat alle poriën openstaan. Zo zorg je ervoor dat het proces gemakkelijker en effectiever verloopt en je helemaal klaar bent voor het strand.