Het verschil tussen harsen in een schoonheidssalon en thuis

Harsen (of waxen) is een eenvoudige manier van ontharen dat zorgt voor een langdurig resultaat. Moest je het niet weten: het gaat hier om het verwijderen van ongewenste haartjes met behulp van was. Je haartjes worden zo vanuit de wortel getrokken zodat ze niet meteen terug groeien en ze alvast langer wegblijven dan bij scheren. Je hebt bij waxen twee keuzes: je laat het door een schoonheidsspecialiste in een beauty salon uitvoeren, of je doet het lekker thuis. Wat je ook kiest, harsen hoeft geen nachtmerrie te zijn.

Laten we eens de efficiëntie van beide scenario’s vergelijken: liever in een schoonheidssalon, of liever thuis waxen? Je pikt wellicht een handige tip om die ambetante haartjes weg te houden!

Voordelen van een schoonheidssalon

Schoonheidssalons zijn er om je te verwennen terwijl er aan je esthetische behoeftes wordt voldaan. Ongewenste haartjes verwijderen hoort hier dus ook bij. De meeste salons bieden een vriendelijk ingerichte, intieme en luxueuze ruimte waar je de kans krijgt om door een deskundige behandeld te worden, uiteraard tegen vergoeding. Je kan hier met een gerust hart heen omdat je weet dat je zal worden aangepakt door iemand die precies weet wat je nodig hebt. Als je het schoonheidssalon verlaat voel je je ook veel beter, met extra zelfvertrouwen, gladde benen en een fijn gevoel van voldoening. Je voelt je weer aantrekkelijk en bent helemaal klaar voor dat uitdagende jurkje!

Waarom thuis harsen?

In je thuisomgeving kunnen waxen is een luxe die je niet mag onderschatten. Je moet niet het huis uit, het is niet tijdrovend en veel minder kostelijk. Veet helpt je om in het comfort van thuis je te ontharen met een hele reeks producten. Als je niet veel tijd hebt gebruik je de Veet Koude Wasstrips die uitstekend geschikt zijn voor gevoelige plekken. Je kan ook een lekkere spa-ervaring in huis halen met Veet’s nieuwe Spawax Elektrische Waxverwarmer . Je hebt hier geen strips nodig, enkel de was opwarmen en aanbrengen op je huid!

DIY waxing

Een schoonheidsspecialiste zal altijd je huid reinigen en ontsmetten vooraleer ze de haartjes weg harst. Thuis doe je dit zelf in je badkamer met water en zeep (en eventueel desinfecterende doekjes). Wanneer je huid droog is breng je de was aan en verwijder je beetje bij beetje de ongewenste haartjes. Als je bang bent dat het pijnlijk wordt, moet je diep adem halen vooraleer je de strip in één beweging van de geharde was aftrekt. Dit is een oude truc om je even van de pijn af te leiden. Een andere manier is om je hand direct op je gevoelige huid te leggen wanneer je de strip hebt weggetrokken. De druk die je hand uitoefent zal dan de pijn verlichten. Deze trucjes ken je wellicht al indien je je al liet behandelen in een schoonheidssalon.

Effectief waxen

Wanneer je wax gebruikt, trek je de haartjes direct uit de wortel. Schoonheidsspecialisten weten natuurlijk dat haartjes sneller terug groeien als ze boven de huid verwijderd worden. Wanneer je thuis gaat harsen is het belangrijk om je Veet strips of de wax zelf te checken op haarzakjes. Deze geven aan dat je de haartjes in hun geheel hebt verwijderd.

Verzorging na het harsen

Je huid voelt altijd een beetje pijnlijk aan na het waxen, maar dit is meestal slechts tijdelijk. Je hebt waarschijnlijk wel gezien dat de schoonheidsspecialiste na het waxen je huid insmeert met een speciale crème. Hetzelfde geldt voor wanneer je het thuis doet: breng een kalmerende huidcrème met aloë vera aan om je huid te laten genezen.

Binnen een mum van tijd, met de juiste kennis en ingrediënten, kun je je eigen huidverzorgingsexpert zijn. Je moet alleen, net als elke goede schoonheidsspecialist, goed onthouden om niet overhaast  tewerk te gaan. Doe wat kaarsjes aan, zet je favoriete muziek op en het belangrijkste: ontspan je!