Houd je benen langer glad

Nu de zomer in het land is, wordt het stilaan tijd om die strakke en verstikkende jeans om te ruilen voor een kort shortje of rokje. We willen er natuurlijk wel goed uit zien en met die sexy gladde benen lopen pronken. Als je benen in topconditie zijn dan voel je je geweldig en zie je er ook goed uit. Maar wij zijn ervan overtuigd dat jullie deze mening delen: je benen een hele zomer een prachtuitstraling geven is niet gemakkelijk.

Er zijn veel technieken om je benen te ontharen maar welke techniek houdt onze benen het langst glad?

Scheren

Scheren is vaak de snelste en makkelijkste optie, omdat je binnen een paar minuten klaar bent. De resultaten zijn echter niet super, omdat haartjes enkel oppervlakkig weggeschoren worden en de wortel van het haar blijft steken. Geef het dan een dagje of 2 en je ziet dat de haartjes stilaan beginnen terug te komen en dat een nieuwe scheerbeurt alweer vereist is. Ook verscherpen de haartjes als je ze scheert met een mesje. Als je niet voorzichtig bent, kan je je bovendien nog snijden en rode bultjes komen ook vaak voor.

Ontharingscrème

Een populaire en vrijwel pijnloze techniek is het ontharen met ontharingscrème, die de haartjes bij de basis afbreekt dankzij een chemische stof. Als je de crème aanbrengt wacht je een tiental minuten en kan je de haartjes simpelweg wegvegen. Dit is goede methode voor mensen met een lage pijngrens. Je hebt gelukkig geen snijgevaar zoals bij het scheren en het is thuis makkelijk uit te voeren. Veet heeft ontharingssprays en ontharingscrèmes die je veel tijd kunnen besparen bij het ontharen.

Harsen

Dit is een zeer algemeen gebruikte techniek om ongewenste haren op je benen te verwijderen. Je kan hiervoor kant-en-klare strips van Veet kopen en het zelf doen vanuit je eigen badkamer. Het zal iets langer duren dan scheren maar je mag verwachten haarloos te zijn voor 2 tot 4 weken! Zorg ervoor dat je zo’n 24 uur van te voren je benen scrubt om ingroei van haren tegen te gaan en je benen super zacht te houden.

Intense Pulsed Light (IPL)

Nu we het toch over ontharen hebben, moeten we ook lange termijn ontharing met IPL vernoemen. Maar zoals met alles heeft ook deze methode zijn er voor- en nadelen. Het is goedkoper dan een laserbehandeling en werkt min of meer op dezelfde manier, maar heeft een aantal voordelen. IPL kan permanente haargroei sterk afremmen en alhoewel dit vaak meer sessies vergt dan bij bijvoorbeeld een laserbehandeling kan je dit simpelweg zelf thuis doen.

Laserontharing

Naast IPL is er ook nog laserontharing. Dit werkt door het haarzakje te vernietigen met een sterke lichtstraal. Deze behandeling wordt gezien als een minder pijnlijke optie. Hoewel deze methode voor langdurige resultaten zorgt, wordt het ongewenste haar niet definitief verwijderd. Zowel IPL als lazer ontharen zijn niet geschikt voor alle huidtypen, daarom is het belangrijk om vooraf een schoonheidsspecialiste te raadplegen om alle risico’s te begrijpen.

Sommige van deze opties werken voor de één beter dan voor de ander, ongeacht hoe lang de haartjes wegblijven. Iedereen zal zijn persoonlijke voorkeur hebben, dus onthoud:  kies dat wat het beste voor jou werkt. Welke methode je ook kiest, vergeet niet je benen achteraf in te smeren met een verzorgende huidcrème en houd je huid gehydrateerd en stralend door veel water te drinken. Ben je klaar? Trakteer jezelf dan op een pedicure en een nieuw paar schoenen om je perfecte benen af te maken!