Is harsen geschikt voor iedereen?

Harsen (of waxen) is een zeer goede manier om ongewenst lichaamshaar tot 4 weken te verwijderen, zonder je zorgen te hoeven maken over de snelle terugkeer van die haartjes. In vergelijking met scheren of ontharen kan het je nogal wat tijd besparen op langere termijn, omdat je je slechts één maal hoeft te waxen voor een langdurig resultaat. Toch is harsen niet voor iedereen geschikt, en is het daarom belangrijk om jezelf bepaalde vragen te stellen bij het kiezen van een ontharingsmethode. Hier zijn een paar punten om over na te denken, voordat je besluit te gaan waxen.

Pijn, ga weg!

Laat ons eerlijk zijn: waxen is soms pijnlijk. Als je iemand bent met een lage pijngrens, kan je je afvragen of dit wel de beste methode voor je is. Er zijn echter stappen die je kan ondernemen om ervoor te zorgen dat je ongewenste haar gemakkelijk en snel wordt verwijderd. Zo is het belangrijk dat je je huid strak trekt, en dat je de waxstrip lostrekt tégen de haargroeirichting in.  Je kan zo verhinderen dat je een bepaalde oppervlakte nogmaals moet behandelen. Sommige schoonheidsspecialisten geven ook aan dat je poeder op je huid kan aanbrengen, zodat de wax zich niet aan de huid zal binden maar aan de haartjes. Als je bedenkingen blijft hebben, zijn er pijnlozere ontharingsmethoden die je kan overwegen met eveneens een langdurig effect, zoals IPL.

De geïrriteerde of gevoelige huid

Er bestaan vele typen huid, en het is belangrijk om te weten wat voor huid je hebt vooraleer je een ontharingsmethode kiest. Waxen wordt bijvoorbeeld afgeraden indien je last hebt van eczeem of psoriasis, een beschadigde huid hebt of verheven moedervlekken. In zulke gevallen is het beter om even je huisarts te raadplegen om zeker geen risico te nemen bij het kiezen van een ontharingsmethode. Indien je je zorgen maakt over je gevoelige huid, kan waxen toch wel een goede methode zijn. Veet beschikt namelijk over een uitgebreid gamma waxproducten met verzorgende ingrediënten zoals argaanolie of aloë vera, die een uitstekende werking heeft op de gevoelige huid. Zoals bij elke ontharingsmethode kan je best even het waxproduct uittesten op een klein stukje huid om na te gaan hoe je huid erop reageert.

Heb je haast?

Als je een ontharingsmethode wil kiezen, zijn er veel praktische dingen waar je aan moet denken. Waxen bezorgt je gladde resultaten tot vier weken lang, waardoor je je niet om de aantal dagen moet ontharen. De waxbehandeling op zich, duur echter veel langer dan andere methoden, zéker als je je voor de eerste keer wenst te harsen. Als je snel de deur uit moet, wil je echt niet met half geharste benen vol rode plekken vertrekken. Kies wanneer je haast hebt voor een andere methode zoals het gebruik van een ontharingscrème. Het resultaat is weliswaar niet zo langdurig als bij waxen, maar het is een goede oplossing voor wanneer je gehaast bent omdat het niet langer dan tien minuten moet duren. De ontharingscrèmes van Veet bieden talrijke voordelen, zoals gebruik in de douche of bad, waardoor je kostbare tijd kan besparen.

Hoewel waxen uitstekende resultaten kan brengen, heeft Veet talrijke ontharingsproducten die eventueel beter bij je passen. Onafhankelijk van de situatie, denk altijd goed na over de verschillende ontharingsopties en maak nooit een overhaaste keuze!