Tips : Naar buiten in de zomer

Lange dagen en warme nachten zijn synoniem voor het favoriete seizoen van de meeste mensen: de zomer. We kunnen eindelijk wat extra tijd in de buitenwereld spenderen, omdat het opnieuw aangenaam is om in de buitenlucht te ontspannen. Echter, hoe fijner de zomer, hoe meer aanpassingen er in het schoonheidsritueel komen kijken… denk maar aan ontharen en bescherming tegen de zon. De huid beschermen tegen de felle zon is belangrijk, dus hoef je niet de hele tijd in de schaduw te zitten. Vandaar biedt Veet enkele tips om je huid stralend gezond te houden en je jezelf goed kan beschermen tegen nefaste zonnestralen.

Houden van je gladde benen

Wat gebeurt er wanneer de zomer aanbreekt? Rokjes worden korter natuurlijk! Het is leuk om eindelijk je zomergarderobe boven te halen, maar voor veel mensen kan een droge huid een nogal zware struikelblok zijn. Er bestaan echter maatregelen die we kunnen treffen om te zorgen dat de benen voorbereid zijn op die plotse blootstelling aan de zon. Het belangrijkste is de hydratatie van de huid, zeker na het douchen. Ook is het van belang om minder lang onder de hete douche te staan. Heet water heeft namelijk als gevolgd dat het de huid droger maakt. Als je last hebt van een droge huid, is het niet aangeraden om je te scheren omdat het mesje de natuurlijke oliën van de huid kan schrapen. Deze gezonde oliën zorgen er in de eerste plaats voor dat je huid niet uitdroogt! Als we dit in ons achterhoofd houden, denken we aan andere ontharingsmethoden zoals harsen. Denk er ook aan dat het een goed idee is om je het hele jaar op een welbepaalde manier te ontharen. Op die manier kan de huid reeds aan de ontharingsmethode wennen.

Bikini-klaar

Natuurlijk zijn het niet alleen je benen die worden blootgesteld aan de zon. Als je naar het strand gaat in de zomer, wil je ook goed voor de dag komen in je nieuwe bikini. De bikinilijn kan een gevoelig gebied zijn wanneer het gaat om ontharing, maar gelukkig zijn er een hoop verschillende manieren van ontharing die geschikt zijn voor een gevoelige huid. Wanneer je op zoek bent naar een last-minute oplossing, is een ontharingscrème erg geschikt. Deze crème breng je gewoon aan terwijl je onder de douche staat en verwijder je weer binnen vijf minuten. Zo heb je net genoeg tijd om je shampoo nog even uit te spoelen!

Wanneer je op zoek bent naar een langdurigere oplossing, kun je Veet Easy Strips gebruiken. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor plekken die iets minder eenvoudig te bereiken zijn en geven je een glad resultaat tot vier weken. Bovendien zijn ze erg handig voor in je koffer, als je slechts het hoogstnoodzakelijke wilt meenemen.

De zomer is de periode van het jaar om te genieten van een stralende en gezonde huid, zonder bescherming tegen de felle zonnestralen te vergeten. Smeer je dus goed in en ga met vertrouwen naar buiten, of dat nu naar het strand, stad of park is. Ontharing of een droge huid hoeven niet langer een belemmering te zijn, want met de enkele tips uit dit artikel maak je een stralende zomer mee!