Ontharen: tips voor de gevoelige huid

Talrijke vrouwen hebben een gevoelige huid. Een gevoelige huid hebben kan vele dagelijkse dingen beïnvloeden, zoals welke kleding we gaan dragen of welke douchegel geschikt is voor onze huid. Dit is ook zo bij het kiezen van een ontharingsmethode. Maak je je zorgen over huidirritatie zoals jeuk of rode huid? Dat is vrij normaal wanneer je een gevoelige huid hebt, maar het positieve is dat er vele ontharingsmethoden bestaan die aangepast zijn aan de gevoelige huid. Veet kan in dit artikel alvast een aantal handige tips meegeven.

Gevoelige lichaamsdelen

We hebben allemaal gevoelige lichaamsdelen. Bepaalde delen van ons lichaam – denk maar aan de bikinilijn, oksels en gezicht – zijn veel gevoeliger dan andere die zich op grotere oppervlakken bevinden, zoals de benen. Veet heeft uiteraard een grote keuze aan producten, inclusief wax en crèmes die speciaal ontworpen zijn voor de gevoeligste lichaamsdelen. Deze producten voor de gevoelige huid bevatten ingrediënten zoals aloë vera, die erom bekend staat voor het bestrijden van huidirritatie bij mensen met een gevoelige huid. Veet Precisiewax & Verzorging voor het gezicht heeft een speciale precisiespatel, die harsen vergemakkelijkt op kleine oppervlakten. Dit zorgt ervoor dat je elke oppervlakte slechts éénmaal hoeft te behandelen.

Ontharingstips

Een klein beetje gevoeligheid tijdens het ontharen is normaal. Bij elke ontharingsmethode zijn er echter bepaalde stappen die je kunt ondernemen om de gevoeligheid tot een minimum te herleiden. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de huid droog en schoon is voordat je gaat waxen. Hierdoor wordt de huid minder blootgesteld aan bepaalde bacteriën en kan de wax zich beter aan de haren hechten, zodat hier minder aan getrokken wordt. Na het ontharen van je bikinilijn of oksels is het best synthetische stoffen te vermijden, zodat je je huid kan laten ademen. Als je na het ontharen een vochtinbrengende crème gebruikt, kun je het beste een neutraal product kiezen met minder parfum en verfstoffen, omdat deze af te raden zijn voor de gevoelige huid.

De gevoelige huid

Er zijn vele dingen die je kan doen, los van ontharing, die je gevoelige huid kunnen verzorgen, waardoor je minder te kampen krijgt met ongemakjes na het ontharen. Zo is sporten bijvoorbeeld zeer goed voor je gezondheid én je welzijn, maar zweet (als je goed sport ;-)) en ruwe plekken gaan meestal niet hand in hand. Draag daarom tijdens het sporten geen kledij die te strak zit, en was je grondig nadat je sportsessie erop zit. Dat zorgt ervoor dat je huid zo min mogelijk in contact komt met bacteriën. Ook kan de gevoelige huid last hebben van warmte. Een lange, hete douche of bad nemen is daarom niet aanbevolen omdat het de huid kan uitdrogen. Alles wat ruw is kan ook een gevoelige huid irriteren. Gebruik na het douchen of zwemmen dus geen ruwe handdoek, en probeer je huid te deppen in plaats van droog te wrijven.

Zowel mannen als vrouwen hebben te kampen met een gevoelige huid, maar dat hoeft niet te betekenen dat je je niet goed in je vel mag voelen en er goed mag uitzien. Hoewel het wat extra moeite kost, kan je al gauw een gladde en zachte huid krijgen!