Ontharen.. voor een lange tijd

Of je nu een ervaren waxer, scheerder of epileerder bent, ontharen brengt niet echt veel plezier. We hebben allen eens gewenst dat er een permanente methode was om van je ongewenste haar af te komen. Alleen al om je al die moeite en tijd te besparen. Natuurlijk bestaan er laserbehandelingen, maar die lopen al gauw op tot een paar duizenden euro’s.

Was er maar een manier om thuis permanent te ontharen…

Die bestaat  hoor!
Intense Pulsed Light (IPL) is een soort technologie op basis van licht. Dit licht focust zich dan op bepaalde delen van je lichaam waar het ongewenste haar groeit: de haarzakjes Het licht vermindert dan de werking van de haarzakjes en maakt dat de haartjes véél langzamer zullen terug groeien.

De oorsprong
IPL heeft zich sterk ontwikkeld sinds het werd geïntroduceerd in de medische wereld, zo’n 20 jaar geleden. Nu kunnen deze mogelijkheden op een effectieve en veilige manier worden toegepast dat ze verbluffende resultaten bereiken.

Wat nu?
Sommige apparaten werden verder ontwikkeld nadat ze in salons werden gebruikt. Je kan deze apparaten nu thuis halen en zelf de resultaten ervaren! Voor een fractie van wat je zou betalen in professionele salons kan je een IPL apparaat zelf aankopen en uitproberen. Na vijf of zes behandelingen kan je reeds resultaat boeken en het apparaat kan haargroei permanent verminderen tot 54%. Dat belooft!

Hoe? 
Eerst moet je zeker zijn van je beslissing om je permanent te ontharen, omdat het resultaat uiteraard niet meteen ongedaan gemaakt kan worden. Daarnaast moet je zeer aandachtig de instructies over het gebruik van het apparaat leest vooraleer je eraan begint.

1. Wanneer je uiteindelijk hebt besloten dat je het apparaat wil proberen, scheer je de oppervlakte van je benen of breng je ontharingscrème aan. Daardoor kan het licht de haarzakjes makkelijker bereiken. Harsen of epileren doe je best niet, omdat de wortel van het haarzakje aanwezig moet zijn.

2. Zet het IPL apparaat op de laagste stand aan (je kunt zo naar wens instellen). Druk daarna het apparaat tegen de oppervlakte waar je ongewenst haar zich bevindt en zet het aan.

3. Het apparaat scant automatisch de kleur van je huid om te bepalen of het veilig is om de behandeling toe te passen. Daarna flitst er een intens licht dat doordringt tot de haarzakjes.

4. Gebruik het apparaat op een ander oppervlak en herhaal indien nodig.

Zo gemakkelijk kan het zijn
Na een drietal maanden zal je de voordelen ervaren van langdurig ontharen. Er is dus zeker een alternatief voor jouw dagelijkse routine. Langdurige haarreductie bij jou thuis is slechts een paar sessies van je verwijderd!