Ontharingsmethoden om je benen gehydrateerd te houden

Het is goed om geld uit te geven aan bepaalde esthetische producten om je verschijning te verzorgen. Je kan bij het ontharen bijvoorbeeld een bepaalde routine hebben, maar als je je huid niet verzorgt is al dat harde werk tevergeefs. Wanneer je een droge huid hebt en het schilferig uitziet kan dit soms zelfs kloven creëren die pijn doen. Er zijn echter een paar simpele tips die je kan volgen om ervoor te zorgen dat je huid goed gehydrateerd blijft.

Drink voldoende water
Het is redelijk vanzelfsprekend dat we mogen zeggen dat je lichaam (en huid!) beter gehydrateerd is naarmate  je meer water drinkt. Het proces van een mooie huid begint bij veel water drinken, maar er bestaan andere factoren die meespelen.
Neem geen te warme douche 
Uiteraard is het niet het water dat je huid uitdroogt. Het is de stoom en de hitte van het warme water op je huid tijdens je douche dat de hydrolipidische olielaag van je huid doordringt die je huid uitdroogt. Hoe langer en heter de douche, hoe meer deze beschermende laag aangetast wordt waardoor je huid jeukerig en droog aan kan voelen.
Blijf vochtig
Droge omgevingen kunnen ervoor zorgen dat de vocht in je huid sneller verdampt. Het is dan ook het beste om een bepaald niveau van vochtigheid te behouden. Dit kan gemakkelijk met een luchtbevochtiger. Als je in een droge omgeving woont, kan het handig zijn om er een aan te hebben terwijl je slaapt.
Scrub regelmatig
Je huid regelmatig scrubben kan helpen om je huid gehydrateerd te houden omdat het dode cellen en andere vervuilende elementen op je huid aanpakt. Dit zorgt voor een mooie, gladde en gehydrateerde huid.
Hydrateer!
Een tekort aan hydraterende producten voor de huid bestaat er zeker niet. Maar omdat elke huid anders is, is het belangrijk om het geschikte product te vinden. Jij kent je huid beter dan wie dan ook, dus experimenteer met sommige producten om uit te maken welke jouw benen gezond houdt.

Verschillende manieren van ontharing kunnen effect hebben op de hydratatie van je huid, maar het kan moeilijk zijn om uit te vinden welke manier het best werkt voor jou. 

Scheren kan een schadelijk effect hebben op je huid omdat die scherpe mesjes de beschermende olielaag  op je huid weg schrapen. Om dit zo veel mogelijk te vermijden koop je best een kwaliteitsvolle scheergel of schuim en scheer je in de richting van je haargroei.

Ontharingscrèmes gebruik je best als test op een klein oppervlakte van je huid, omdat elke huid anders op deze producten reageert. Deze crèmes, zoals de Veet Koude Waxstrips voor de gevoelige huid, bevatten stoffen die irritatie bij gevoelige huiden tegengaan. Ook droge huid na het ontharen wordt bestreden met ontharingscrèmes.

Harsen is het meest aanbevolen voor mensen met een zeer droge huid omdat het zo kan gemaakt worden dat het de huid niet negatief aantast. Daarnaast verwijdert de wax nog oude huidcellen.

Wees dus bewust van de hydratatie van je huid en probeer steeds voor om je de juiste te kiezen. Een mooie huid heeft meer nodig dan alleen het verwijderen van haartjes!