Waar of niet waar? : Waar

WAAR: De Veet-ontharingscrèmes maken uw huid niet donkerder.

U hoeft niet bang te zijn dat uw huid donkerder wordt door het gebruik van Veet-ontharingscrèmes. Het donker worden van de huid is een gevolg van irritatie van de huid. De Veet-ontharingsproducten veroorzaken bij een correct gebruik geen irritaties. Scrub uw huid 24 uur voor het ontharen voor een nog beter resultaat. De Veet-ontharingscrèmes zorgen voor een goed gehydrateerde* en subtiel geurende huid en voor een makkelijke en aangename ontharing! *hydratatie van de bovenste huidlagen.

WAAR: De huid dient voorbereid te worden op de ontharing.

Met de Veet-producten heeft u in slechts enkele minuten het beste resultaat. Spoel het deel van de huid dat u wilt ontharen af met lauwwarm water. Hierdoor gaan de poriën van uw huid open en kunt u eventueel vuil van het huidoppervlak spoelen. Droog uw huid goed af. Als u de volgende eenvoudige stappen volgt, zult u ontdekken dat ontharen met Veet nog makkelijker en effectiever wordt!

WAAR: Ontharen met was zorgt ervoor dat het langer duurt voordat de haartjes terugkomen.

Bij het ontharen met de warme was of de koude wasstrips van Veet worden de haren met wortel en al uitgetrokken en daarom duurt het langer voordat de haartjes terugkomen. Als u regelmatig was van Veet gebruikt, komen er minder haartjes terug. Bovendien zijn ze dunner en zachter.

WAAR: Strakke kleding werkt ingroeiende haren in de hand.

Strakke kleding werkt ingroeiende haren in de hand, omdat er wordt verhinderd dat de haren terugkomen, waardoor de haarzakjes ontstoken raken. Dit is met name het geval voor de zone rondom de bikinilijn, waar het gebruik van een scheermes dit proces alleen maar bevordert. Het is dan ook belangrijk regelmatig uw huid te scrubben en wat vaker wijdere kleding te dragen. Op die manier kunt u zich mooi voelen en tegelijkertijd voorkomen dat u last krijgt van ingegroeide haren!

WAAR: U moet na het ontharen niet direct gaan zonnen.

U kunt na het ontharen beter 24 uur wachten alvorens te gaan zonnen om irritaties of vlekken als gevolg van een onregelmatige verkleuring van de huid te voorkomen. Uw huid is na het ontharen altijd gevoeliger. Daarom is het belangrijk dat u zonnebrandcrème gebruikt als u uw huid toch aan de zon blootstelt. Gebruik voor een mooie en zachte huid elke dag zonnebrandcrème. Ultraviolette stralen kunnen namelijk leiden tot een vroegtijdige veroudering van de huid.

WAAR: Na het ontharen met was ga je beter niet meteen zwemmen.

Uw huid is na het waxen altijd gevoeliger en u kunt dan ook beter voor een andere vorm van lichaamsbeweging kiezen. Zo geeft u uw huid de tijd om te herstellen. Wij adviseren u dus om na een ontharingsbehandeling met was 24 uur te wachten alvorens te gaan zwemmen.

WAAR: Je kan jezelf ontharen.

Natuurlijk kan dat! Veet heeft een uitgebreid assortiment ontharingsproducten waarmee u zelf aan de slag kunt en die een perfect resultaat geven. Met behulp van onze demo's en de nauwkeurige instructies kunt u zichzelf thuis zonder zorgen ontharen.

WAAR: Je bikinilijn scheer je beter niet.

De bikinilijn is een zeer gevoelige zone. Hoewel deze zone om praktische redenen toch vaak wordt geschoren, doet u dat beter niet. Scheren kan het ingroeien van haren in de hand werken en het risico bestaat dat uw huid uitdroogt, om nog maar te zwijgen van het risico op snijwondjes. Kies een van de ontharingsmethoden van Veet en lees vooraf goed de voorzorgsmaatregelen.

WAAR: Ik moet de Veet-producten voor het ontharen eerst testen op mijn huid.

Test voor ieder gebruik de reactie van uw huid door het product op een klein deel van de zone aan te brengen dat u wilt ontharen en volg daarbij nauwkeurig de gebruiksaanwijzing. Als er na 24 uur geen vervelende reactie van de huid is ontstaan, kunt u beginnen met ontharen.

WAAR: Stress kan invloed hebben op de huid.

Angstgevoelens kunnen schadelijke gevolgen hebben voor uw huid. Probeer opgewekt door het leven te gaan, bepaal uw grenzen en zorg ervoor dat stress geen invloed heeft op uw gezondheid. Richt u op de positieve dingen in het leven en neem regelmatig wat tijd voor uzelf!

WAAR: Een zwangerschap kan de gevoeligheid voor pijn veranderen.

Een zwangerschap is een ingewikkelde periode waarin uw lichaam veel ingrijpende veranderingen ondergaat. Hierdoor kan uw huid inderdaad gevoeliger voor pijn worden. Door hormonale veranderingen en een verhoogde bloeddruk gaat u soms anders reageren op producten die u al eerder gebruikt hebt. Het is daarom erg belangrijk dat u de voorzorgsmaatregelen voor iedere ontharingsbehandeling zorgvuldig leest.

Tijdens de zwangerschap kunnen er door het waxen blauwe plekken ontstaan. Wij raden u dan ook aan om tijdens deze periode een van de Veet-ontharingscrèmes te gebruiken. Lees voor het gebruik de voorzorgsmaatregelen en de gebruiksaanwijzing in de verpakking zorgvuldig door.

WAAR: Het is raadzaam om niet elke dag hetzelfde deel van het lichaam te ontharen.

Wij adviseren u om minstens 72 uur te wachten tussen twee ontharingsbehandelingen, ongeacht de gebruikte methode. Zorg er ook voor dat u tijdens de behandeling niet twee maal hetzelfde stuk huid onthaart. Op die manier blijft uw huid mooi en raakt deze niet beschadigd.

WAAR: Mijn huid moet voor het ontharen schoon en droog zijn.

Het is erg belangrijk dat u uw huid reinigt en droogt voordat u de producten van Veet gebruikt. Resten bodylotion, hydraterende crème of zonnebrandcrème kunnen zorgen voor een minder doeltreffende werking van de ontharingscrèmes of -was.

WAAR: Er zijn veel factoren bepalend voor hoe mijn huid eruit ziet.

Heeft u zichzelf ooit afgevraagd waarom uw huid de ene dag meer glanst dan de andere dag? U hebt ongetwijfeld al een aantal schoonheidstips opgevolgd om ervoor te zorgen dat uw huid er elke dag mooi uitziet. Gezond eten, veel water drinken, zonnebrandcrème gebruiken, zorgen voor weinig stress en een goede nachtrust zijn eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat u zich lekker voelt. Want dat zie je!

WAAR: Ontharen kan pijnlijker zijn tijdens de menstruatie.

Bij het ontharen met was worden de haren met wortel en al uitgetrokken en dat kan enigszins pijnlijk zijn! Tijdens de menstruatie kan waxen pijnlijker aanvoelen dan normaal, omdat uw lichaam mogelijk gevoeliger is. Probeer daarom tijdens de menstruatie eens een van de Veet-ontharingscrèmes voor een pijnloze ontharing.

WAAR: Ontharen is pijnlijker bij koud weer.

Dat is inderdaad waar! Als het buiten koud is, trekken de spieren onbewust samen waardoor de huid aangespannen wordt. Als u zich wilt ontharen als het buiten fris is, zoek dan een warme en comfortabele plek. Door de warmte gaan uw huidporiën open en dat vermindert het onaangename gevoel. Gebruik voor een pijnloze ontharing, ook bij koud weer, een van de Veet-ontharingscrèmes. Onze crèmes zijn uitermate doeltreffend. De actieve bestanddelen dringen namelijk door tot onder het huidoppervlak en lossen de eiwitten op waaruit het haar is opgebouwd.

WAAR: Wij adviseren u voor en na het ontharen geen alcoholhoudende deodorant te gebruiken.

Producten op basis van alcohol kunnen huidirritatie veroorzaken en we raden u dan ook aan om na het ontharen 24 uur te wachten alvorens deze producten te gebruiken.

WAAR: Producten op basis van was mogen slechts eenmaal worden gebruikt.

Wij adviseren u om de was die u hebt gebruikt om te ontharen om hygiënische redenen niet nogmaals te gebruiken.

De enige uitzondering hierop zijn de koude wasstrips die u na de eerste verwijdering van de huid direct opnieuw kunt gebruiken als er haartjes zijn achtergebleven op de zone die u wilt ontharen. De koude wasstrips kunnen enkel in dit geval opnieuw gebruikt worden, daarbuiten niet.

De Oriëntaalse was kan slechts eenmaal gebruikt worden en moet na verwijdering van de huid direct weggegooid worden.

WAAR: Scrubben kan ingroeiende haartjes helpen voorkomen.

Wij willen tenslotte allemaal een gladde, zachte huid, zonder ingegroeide haartjes. Met scrubben verwijdert u de dode huidcellen. Bovendien is het een erg eenvoudige oplossing om ingroeiende haartjes te helpen voorkomen. Scrub uw huid regelmatig - bij voorkeur eenmaal per week - tenzij u een zeer gevoelige huid hebt. In dat geval raden we u aan om eens in de twee weken te scrubben.

WAAR: Als het haar langer is dan 5 mm, knip het dan voor het ontharen korter. Zo voorkomt u eventuele ongemakken.

De koude wasstrips werken het best op korte haartjes vanaf 1,5 mm lang. Knip daarom haartjes op uw benen, bikinilijn en armen die langer zijn eerst korter, zodat het ontharen met Veet nog makkelijker gaat. Zijn uw haartjes langer dan 5 mm, knip ze dan voor het ontharen eerst wat korter om eventueel ongemak te voorkomen. Bovendien kunt u op die manier nog beter ontharen, zodat u geen koude wasstrips hoeft te verspillen!