Wat doe ik al dan niet na het ontharen met was?

Ontharen met was is een van de populairste technieken die wordt gebruikt om te epileren. Terwijl we meestal tevreden zijn met het resultaat van de behandeling - een zachte haarloze huid - moeten we de behandelde plaatsen goed verzorgen om alle mogelijke ongemak, rode bobbeltjes of zelfs infecties te voorkomen.

Het is een lange lijst van dingen die u kunt voorkomen na het ontharen met was, omdat uw huid gevoeliger is na de behandeling. Let er eerst en vooral op dat u de eerstvolgende 24 uur zoveel mogelijk hitte vermijdt. Dit betekent geen hete baden, stoombaden, sauna's en jacuzzi's, omdat deze de huid kunnen irriteren. Zwembaden met chloor kunnen ook irritatie veroorzaken.

Het is heel belangrijk om de huid na het waxen goed te reinigen. De haarfollikels blijven namelijk openstaan, waardoor ze vatbaar zijn voor infecties. Als u last krijgt van irritatie, vermijd dan wrijving op de onthaarde delen. U kunt dit doen door losse kledij te dragen en katoenen ondergoed, waardoor de behandelde huid kan ademen. Dit geldt in het bijzonder als u net uw benen of bikinilijn hebt onthaard. Voorkom zeker dat u gaat zweten, om te vermijden dat bacteriën tevoorschijn komen.

Vermijd na de behandeling eveneens het gebruik van deodorant of andere parfums op de betrokken plaatsen, gedurende ten minste 24 uur, want dat kan een pijnlijke huid veroorzaken.

Een paar dagen na de behandeling kunt u enkele keren op een week een zachte peeling overwegen om de dode huid te verwijderen en ingroeiend haar te voorkomen. Zorg voor een goed gehydrateerde en gevoede huid door vochtinbrengende producten te gebruiken tijdens uw dagelijkse huidverzorging.

De haargroei begint meestal een viertal weken na de aanvankelijke sessie. U scheert u liever niet tussen de verschillende ontharingsbeurten, omdat dit de haargroeicyclus verstoort en uw haartjes een zekere lengte moeten hebben om ze opnieuw te ontharen met was. Zorg er dus voor dat u het haar op uw benen een beetje laat groeien om de perfecte omstandigheden te creëren voor een volgende epilatie met was!