Wat is het verschil tussen Laser en IPL?

Hoeveel tijd besteedt u aan het verwijderen van ongewenste beharing? De gemiddelde vrouw brengt 72 dagen van haar leven door met het scheren van haar benen.[1] Vindt u de traditionele manier van ontharen een verlies van kostbare tijd en staat u op het punt om het scheermesje voor bekeken te houden? Waarom dan niet een langdurige oplossing overwegen? Laserontharing en IPL zijn twee doeltreffende langdurige ontharingsmethodes die vaak met elkaar verward worden. Laat ons even de verschillen tussen de twee behandelingen bekijken. Zodra u weet welke methode uw voorkeur geniet, zult u over veel meer vrije tijd beschikken!

Wat is IPL?

Intense Pulsed Light-technologie is een veilige en onschadelijke ontharingsmethode waarbij een lichtimpuls op de haarzakjes wordt gericht om zo ongewenst haar te verwijderen. IPL gebruikt een breed lichtspectrum met filters die het donkere pigment in het ongewenste haar viseren. Doordat het haar rechtstreeks in de wortel wordt aangepakt, is er weinig kans dat het opnieuw zal aangroeien. Groeit het toch opnieuw aan, dan zijn de haren vaak veel fijner dan daarvoor. Maar net zoals bij elke ontharingsmethode kan een permanente ontharing niet gegarandeerd worden. IPL wordt in heel wat schoonheidssalons uitgevoerd, maar sinds de ontwikkeling ervan is er een breed gamma verkrijgbaar aan kwalitatieve toestellen voor thuisgebruik.

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een onschadelijke behandeling om haargroei te verminderen die met een enkelvoudige hoog geconcentreerde golflengte het haarzakje binnendringt om de haargroeicyclus te verstoren. Het toestel heeft een handstuk dat op het huidoppervlak wordt geplaatst en van waaruit de laser het haar viseert zonder de omliggende huid te beschadigen. Net zoals bij IPL garandeert laserontharing geen permanent resultaat, alhoewel sommige specialisten stellen dat deze methode doeltreffender is voor langdurige vermindering van de haargroei. En net zoals met IPL kunt u een laserbehandeling laten uitvoeren door een vakman (of -vrouw) in heel wat schoonheidssalons.

Het verschil tussen laser en IPL?

  • Ontharen met IPL werkt alleen op personen met een lichtere huid omdat het IPL-licht wordt aangetrokken door donker pigment waardoor een donkere huid kan verbranden en er littekens kunnen ontstaan. Toch kunnen de geavanceerde toestellen voor laserontharing in de schoonheidssalons, worden ingesteld voor zowel een lichte als donkere huid. De specialist kan bijgevolg de behandeling aanpassen naargelang het individuele huidtype van elke klant. Dankzij deze instellingen is een veel persoonlijkere service mogelijk.
  • Om te bepalen welke behandeling het snelste resultaat oplevert, bestaan er argumenten voor de twee. Heel wat experten zullen bijvoorbeeld zeggen dat laserontharing efficiënter is, omdat elk haartje individueel wordt aangepakt en deze techniek daarom beter werkt. Anderen daarentegen zullen zeggen dat IPL sneller werkt omdat het grotere oppervlakken tegelijkertijd kan behandelen.
  • Als we de behandelingen in schoonheidssalons van dichterbij bekijken, dan is laserontharing meestal duurder dan IPL. Wanneer u binnen een budget wenst te blijven, dan bestaan er ook voordelige toestellen voor thuisgebruik. Het Infini’ SilkPro IPL-ontharingstoestel van Veet is heel geschikt om te ontharen alsof u in het schoonheidssalon was, maar met het comfort van uw eigen woning en zonder de kosten van meerdere bezoekjes aan het salon.

Dankzij moderne technologie beschikt u voortaan over meer vrije tijd en kunt u de rompslomp van regelmatig ontharen achter u laten! Als u graag een zachte haarloze huid wenst, dan is IPL of laserontharing precies wat u zoekt. Misschien spendeert u liever minder tijd van schoonheidsritueel aan ontharen? Dan is IPL of laserontharing waarschijnlijk uw beste optie.Voor welk type u ook kiest, u zult u niet meer ergeren aan weerbarstige haren.[1] http://www.huffingtonpost.com/2013/04/11/average-time-spent-shaving-legs_n_3063127.html