Warme en koude wax… wat is het verschil?

Er bestaan twee soorten wax: de warme en de koude wax. Het verschil tussen beiden is vrij vanzelfsprekend omdat beide worden gemaakt van gelijkaardige stoffen. Ze gebruiken echter beiden verschillende technieken.

Warme Wax

Deze behandeling kom je vooral tegen in schoonheidssalons. De warme wax wordt dan op de huid aangebracht zodat het uithardt en de haartjes gegrepen worden. Deze methode zorgt ervoor dat de haartjes geëpileerd worden door de uitgeharde wax met een strip of doek te verwijderen.

Koude Wax

Koude wax werkt min of meer op dezelfde manier, enkel is de koude wax reeds aangebracht op kant-en-klare strips. Deze hebben een hoog gebruiksgemak omdat er niets opgewarmd hoef te worden, in tegenstelling tot de warme wax. Door de strips tussen je handen te wrijven creëer je warmte en komt de wax op de juiste temperatuur waardoor je grip krijgt op je ongewenste haartjes en ze makkelijk te verwijderen zijn.

Voordelen

Warme Wax

 

Koude Wax

De warmte kan het proces comfortabeler maken en je poriën openen, zodat de haren minder weerstand bieden en makkelijker verwijderd kunnen worden.

 

 

 

Kan overal gebruikt worden, precies wanneer jij ze nodig hebt – geen stopcontact of microgolfoven nodig.

Je kan zelf precies bepalen welke zones je wilt harsen en de wax nauwkeurig aanbrengen.

 

 

Het hele proces is een stuk sneller.

Warme wax kan je nu ook gemakkelijk thuis gebruiken, je hoeft daar tegenwoordig niet meer voor naar een schoonheidssalon.

 

Deze methode is heel efficiënt en zorgt voor weinig verspilling.

 

Nadelen

Warme Wax

 

Koude Wax

Vereist oefening en techniek voor effectief gebruik.

 

 

Als de strips niet correct worden gebruikt kunnen er rode bultjes en ingegroeide haartjes ontstaan.

Als je de microgolfoven gebruikt om de wax op te warmen kan het even duren voordat je de juiste temperatuur onder de knie hebt.

 

 

Niet geschikt voor zeer korte haartjes.

 

Warme waxbehandelingen in een schoonheidssalon kunnen prijzig zijn.

 

Het kan zijn dat je veel strips moet gebruiken voor grotere oppervlakten.


Zoals je merkt zijn er veel dingen waar je rekening moet houden als je kiest tussen koude of warm harsen. Of je voorkeur nu uitgaat naar warme of naar koude wax, Veet staat steeds klaar met een oplossing!

Warme wax ontharing is lange tijd erg prijzig geweest, omdat je een schoonheidssalon moest bezoeken en het door professionele mensen liet doen. Vandaag is dat niet meer zo en heeft Veet de Easy Wax elektrische roller ontwikkeld om die dure behandelingen en apparaten te vervangen. Dit apparaat warmt de wax automatisch op waardoor je eigenlijk niks hoeft te doen, behalve de wax in het apparaat stoppen. Na een twintigtal minuten is de wax gesmolten en kan je het op de plekken van je lichaam aanbrengen waar je je ongewenst haar wil verwijderen. Neem dan de bijgevoegde strips, druk ze in de wax en trek ze in een vlotte beweging van je huid zodat je alle haartjes meehebt. Deze behandeling zorgt voor een prachtresultaat en dit met minimale inspanning!

Wat je voorkeur dus ook is, je kan altijd op Veet rekenen om je te helpen de beste keuze te maken!