De voordelen van de Veet Natural Inspirations TM productlijn

De voordelen van de Veet Natural Inspirations TM productlijn

Na het verbergen van je benen in broeken en panty’s gedurende de winter, zal het heerlijk aanvoelen om eindelijk weer de zon op je huid te kunnen voelen en tegelijkertijd zelfverzekerd te zijn.

Misschien wil je graag dat je benen er glad uitzien voor in je nieuwe jurk of wil je graag ongewenste haartjes rondom je bikinilijn verwijderen voor een dagje strand. Wanneer je haast hebt en op het punt staat om buiten de deur te gaan, is het gebruik van een scheermesje erg verleidelijk – het is goedkoop en een gemakkelijke optie die je zelf snel uit kunt voeren. Alhoewel het gebruik van een scheermesje erg snel en gemakkelijk is, zitten er ook zeker nadelen aan het gebruik van scheermesjes.

Ten eerste snijdt het scheermesje de haren alleen bij de oppervlakte van de huid af, wat betekend dat de gladheid maar tijdelijk is en je vaker moet scheren. Scheren met een scheermesje resulteert vaak in terug groeiende haartjes met een stomp uiteinde in plaats van een dun uiteinde. Het nieuwe haartje met een stomp uiteinde geeft daardoor de illusie veel dikker en scherper te zijn dan voorheen[1]. Daarnaast loop je het risico als je haast hebt dat je jezelf sneller snijdt met scheren, wat wondjes oplevert.

Waxstrips aan de andere kant, mogen dan wat meer tijd in beslag nemen in het begin, maar zijn op langere termijn erg efficiënt doordat het de haar vanaf de wortel eruit trekt. Hierdoor duurt het veel langer voordat de haartjes terug gegroeid zijn en een extra voordeel hierbij is dat de haartjes ook dunner terugkomen dan voorheen. Wax strips zijn in allerlei vormen en maten verkrijgbaar en handig voor het verwijderen van haartjes voor bijna alle lichaamsdelen, zoals de benen, onderarmen, de bikinilijn of zelfs voor je gezicht! Koude waxstrips zijn gemakkelijk om thuis te gebruiken en je kunt hiermee veel lichaamsdelen vrij snel ontharen. Daarnaast geeft het gebruik van waxstrips weinig rommel.

Als zowel scheren als waxen geen opties voor jou zijn, kun je overwegen om voor de minst pijnlijke ontharing te gaan: de ontharingcrème. De crème verdeel je over het lichaamsdeel dat je onthaart wilt hebben. Vervolgens lost de ontharingscrème de keratine eiwitten op in het haar, waardoor de haren geleiachtig worden en eenvoudig te verwijderen zijn als je de crème verwijdert[2]. Voor deze ontharingsmethode hoef je dus helemaal niets te doen, de crème doet zelf zijn werk wanneer je het hebt aangebracht. Je kunt dus rustig andere dingen tegelijkertijd doen, zoals je tanden poetsen totdat het tijd is om de crème eraf te wassen!

De Veet Natural Inspirations™ productlijn bevat zowel waxstrips (die tot 28 dagen zijdezachte gladheid beloven[3]) als ontharingscrèmes. De wax bestaat uit ingrediënten die voor 90% van natuurlijke oorsprong zijn. De hars is bijvoorbeeld van pijnbomen en bevat het verkoelende ingrediënt Aloë Vera, beter bekend om zijn hydraterende eigenschappen. Deze ingrediënten zorgen daarnaast ervoor dat de huid gevoed, gehydrateerd en zacht aanvoelt na het waxen. De ontharingscrèmes hebben een verfrissende geur and bevatten druivenpitolie, die bekend staat om haar verzachtende eigenschappen.

Mocht je nog niet onthaard hebben, waarom zou je dan niet iets nieuws proberen voor je volgende ontharingssessie?[1] http://stylecaster.com/beauty/hair-removal-101/

[2] http://www.veet.com.au/how-to-guides-articles/what-are-depilatory-creams-and-how-do-they-work/

[3] http://www.veet.co.uk/products/wax-strips/wax-strips/veet-natural-inspirations-wax-strips-with-aloe-vera/