Rollers voor thuis harsen

Harsen betekende voorheen een duur bezoek aan een schoonheidssalon of een experiment thuis dat behoorlijk uit de hand kon lopen en bestond uit een magnetron, hete was, tranen en een hoop ellende. 
Gelukkig hoeft dit allemaal niet langer dankzij apparaten zoals de Easywax elektrische roller. Dit apparaat verwarmt de was en is tevens de applicator zodat je de was netjes en regelmatig kunt aanbrengen. 

De voordelen
Deze ontharingsmethode is een vorm van epileren, waarbij het haar met wortel en al wordt verwijderd in plaats van alleen het zichtbare deel van het haar. Nadat haren met wortel en al zijn verwijderd, duurt het tot 4 weken voordat ze weer verschijnen (in tegenstelling tot de 2 tot 3 dagen na scheren) en als de haren terugkomen, zijn ze zachter, zodat je huid langer zacht en glad blijft. Door haar met wortel en al te verwijderen, groeit er na verloop van tijd bovendien ook minder haar terug op de behandelde huid.

Aan de slag
Om de Easywax-roller te gebruiken, hoef je alleen de navulling in het apparaat te doen en de stekker in het stopcontact te steken. Laat het apparaat vervolgens ongeveer 20 minuten staan, zodat de was kan smelten. Breng de was daarna aan op de huid waar je haar wilt verwijderen. De houder heeft een rolapplicator om ervoor te zorgen dat je de was in een regelmatige laag kunt aanbrengen. Voor het ontharen van je oksels of je bikinilijn zijn er speciale navullingen met voor dit doel ontworpen applicators verkrijgbaar voor nog meer gemak en comfort. Druk het meegeleverde doekje vervolgens op de was en laat deze een paar seconden zitten voordat je deze tegen de haargroeirichting in verwijdert. Gebruik de meegeleverde nabehandelingsdoekjes om overtollige was te verwijderen. Zijn ze op? Dan kun je ook watten/wattenschijfjes en babyolie gebruiken. Zijn er wat haartjes blijven zitten? Verwijder die dan met een pincet. Hars hetzelfde stuk huid vooral geen twee keer!

Tips
Scrub het te ontharen gebied 24 uur voor de behandeling voor het beste resultaat. Was de huid voor de behandeling met warm water en droog het zorgvuldig af, zodat alle poriën openstaan. Op deze wijze verwijder je huidvetten en -oliën die de werking van de hars kunnen tegenwerken en bovendien zorg je er zo voor dat je poriën openstaan, zodat de haren gemakkelijker loslaten. Door te harsen, verminder je de kans op ingegroeide haren, hoewel dit nog steeds kan gebeuren. Het wordt daarom aangeraden om direct na het harsen niet te strakke kleding te dragen.